3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγία Βαρβάρα: Προφυλακίστηκαν ο δράστης και η σύζυγός του για τη δολοφονία του γαμπρού τους

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά τος απολογίες τους στον 9ο τακτικό ανακριτή, ο 69χρονος που το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου σκότωσε τον τον γαμπρό του στην Αγία Βαρβάρα, πυροβολώντας τον τρεις φορές με την καραμπίνα που είχε στην κατοχή του καθώς και η σύζυγος του η οποία κατηγορείται ότι τον ενθάρρυνε και τον συνέδραμε στο να διαπράξει το αποτρόπαιο έγκλημα.

Κατά πληροφορίες, ο πεθερός του θύματος, ισχυρίστηκε πως το έγκλημα δεν ήταν προσχεδιασμένο, πως θόλωσε και πως βρισκόταν σε βρασμώ ψυχικής ορμής όταν το διέπραξε καθώς ο γαμπρός του τον έβρισε και του μίλησε άσχημα. Ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε πως έχει μετανιώσει για ό, τι έγινε το οποίο απέδωσε στη ψυχική του κατάσταση εκείνης της στιγμής.

Μάλιστα, ο 69χρονος είπε πως η σχέση που είχε με τον γαμπρό του δεν ήταν καλή καθώς ο κατηγορούμενος τον είχε καταγγείλει πως κακοποιούσε σεξουαλικά τα εγγόνια του, κάτι ωστόσο που δεν επιβεβαιώθηκε από την έκθεση του παιδοψυχιάτρου.

Στο ερώτημα ωστόσο του ανακριτή γιατί είχε την καραμπίνα μαζί του, ο 69χρονος ισχυρίστηκε πως την είχε πάντα πάνω του είτε πήγαινε στο χωριό για κυνήγι είτε βρισκόταν στην Αθήνα επειδή φοβόταν μην του την κλέψουν.

Η πεθερά του θύματος από την πλευρά της δήλωσε αθώα στην απολογία της. Μάλιστα αναφέρθηκε στις τεταμένες σχέσεις του ζευγαριού με τον γαμπρό τους και στα όσα του καταλόγιζαν ωστόσο δήλωσε πως είναι αθώα και δεν αποδέχθηκε την κατηγορία που της αποδίδεται της συνέργειας σε ανθρωποκτονία.

Η ποινική δίωξη της συζύγου του 69χρονου ήρθε καθώς σύμφωνα με καταθέσεις των παιδιών του ζευγαριού που περιλαμβάνονται στη δικογραφία τον ενθάρρυνε και τον παρότρυνε να προβεί στην αποτρόπαια αυτή πράξη. Σύμφωνα μάλιστα με την κατάθεση της κόρης του ζευγαριού και συζύγου του θύματος, η μητέρα της φώναζε στον πατέρα της «ρίξτου, ριξτου» από το θυροτηλέφωνο.