ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγιασμός με ελλείψεις στα σχολεία – Συνδικαλιστές μιλάνε για 12.000 κενές θέσεις ενώ ο Λοβέρδος για 500

agiasmos-me-elleiposeis-sta-ellhnika-sxoleia

Το κουδούνι χτύπησε στα σχολεία της χώρας και βρήκε μαθητές και εκπαιδευτικούς με ελλείψεις.

Σύμφωνα με τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, η σχολική χρονιά ξεκίνησε με 12.000 κενές θέσεις νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών.

Με βάση τις καταγγελίες των συνδικαλιστικών φορέων, οι περισσότερες ελλείψεις καταγράφονται στα δημοτικά σχολεία, όπου οι κενές θέσεις ανέρχονται σε 9.000.

Πάντως, το υπουργείο Παιδείας τονίζει ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου τα κενά θα έχουν περιοριστεί στο 1% των θέσεων, με την τοποθέτηση 10.000 αναπληρωτών. Ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας έχει εκτιμήσει πως οι κενές θέσεις θα είναι περίπου 500.

Παράλληλα, 1.100 εκπαιδευτικοί θα είναι έτοιμοι να καλύψουν κενά που θα προκύψουν λόγω έκτακτων περιστάσεων.

 

Αγιασμός στους Λειψούς για τον Υπουργό Παιδείας:

Καλή σχολική χρονιά ευχήθηκε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, σε μήνυμά του για την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Επεσήμανε πως όλα τα σχολεία της χώρας έχουν έγκαιρα τα βιβλία, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα ξεπεραστούν «με τη βοήθεια όλων» τα «αρκετά» προβλήματα που έχουν σχολεία και εκπαιδευτικοί.

Από τους Λειψούς, όπου παρευρέθηκε στον αγιασμό των σχολείων έκανε αναφορά και στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να μην υπάρξουν κενά. «Σήμερα προσπαθούμε σε όλη την Ελλάδα να είναι όλα μας τα σχολεία ανοιχτά και οι καθηγητές, οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί να είναι στις θέσεις τους. Θα δούμε στο τέλος της ημέρας κατά πόσο θα πετύχουμε τους στόχους μας», ανέφερε.