3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Αναπαράσταση της δολοφονίας της Κυριακής έξω από το Α.Τ. ζητά η οικογένεια της

Αναπαράσταση του εγκλήματος της Κυριακής έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων ζήτησε η οικογένεια της μητέρας του θύματος. Σύμφωνα με το Mega δικηγόροι της οικογένειας της άτυχης 28χρονης υπέβαλαν κατεπείγοντα αιτήματα, προκειμένου να προχωρήσει η προκαταρκτική έρευνα που έχει διατάξει ο εισαγγελέας για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών των αστυνομικών του τμήματος Αγίων Αναργύρων, αλλά και να αξιοποιηθούν οι καταγραφές από τις κάμερες ασφαλείας καθώς και οι τηλεφωνικές συνομιλίες.

Ο αστυνομικός φρουρός του τμήματος, ο πρώτος που ενημερώθηκε από την 28χρονη ότι ήθελε να καταγγείλει κάποιον που φοβόταν, φαίνεται να βγαίνει αργά από το φυλάκιό του, ακόμη και τη στιγμή που η Κυριακή πέφτει νεκρή.

«Δεν είχα οπτική εικόνα και δεν αντιλήφθηκα την επίθεση, παρά μόνο τη στιγμή που άκουσα φωνές και είδα την γυναίκα να πέφτει». Αυτά υποστήριξε ο σκοπός στο υπόμνημά του, στο πλαίσιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που διενεργείται, με τους συναδέλφους του επίσης να μη δίνουν καθαρές απαντήσεις.
Η αξιωματικός υπηρεσίας αρνήθηκε τις ευθύνες της, υποστήριξε ότι ενημέρωσε την επόπτρια, λέγοντας μάλιστα ότι εκείνη ήταν πολύ πιο έμπειρη από την ίδια, η οποία όπως υποστήριξε είναι νεαρή σε ηλικία δίχως ιδιαίτερες παραστάσεις στο αστυνομικό σώμα.

Ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης, ο τελευταίος που συνομίλησε με την Κυριακή πριν τη δολοφονία της, αναμένεται να υποβάλει το δικό του υπόμνημα. Πρόκειται για τον τηλεφωνητή, που είπε στην 28χρονη πως το περιπολικό δεν είναι ταξί.

Με τον 27χρονο αστυνομικό ολοκληρώνεται η Ένορκη Διοικητική Εξέταση, το αποτέλεσμα της οποίας αναμένεται ακόμη κι εντός της προσεχούς εβδομάδας.

Αλλά και σε αυτήν την επικοινωνία, αστυνομικού της ΟΠΚΕ με το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, τρία λεπτά μετά τη δολοφονία της Κυριακής, η συνεννόηση είναι δύσκολη.

Τηλεφωνήτρια Άμεσης Δράσης: Τη μαχαίρωσε και αυτοκτόνησε;
Αστυνομικός ΟΠΚΕ: Ναι…
Τηλεφωνήτρια Άμεσης Δράσης: Έξω από το τμήμα;
Αστυνομικός ΟΠΚΕ: Ναι, ακριβώς μπροστά στον σκοπό…
Τηλεφωνήτρια Άμεσης Δράσης: Και πώς αυτοκτόνησε αυτή;
Αστυνομικός ΟΠΚΕ: Ξαναλέω. Τη γυναίκα χτύπησε ο άντρας και στη συνέχεια έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό του…
Έχει τις αισθήσεις του ο άντρας Πιστεύω ότι μπορεί να ζήσει. Τη γυναίκα δεν τη βλέπω… Την έχει φάει στην πλάτη…

Οι γονείς της Κυριακής ζητούν αναπαράσταση όσων συνέβησαν το βράδυ της 1ης Απριλίου, ενώ έχει κατατεθεί και μήνυση, προκειμένου να προσωποποιηθούν οι ευθύνες όσων ενεπλάκησαν.

Ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης, ο τελευταίος που συνομίλησε με την Κυριακή πριν τη δολοφονία της, αναμένεται να υποβάλει το δικό του υπόμνημα. Πρόκειται για τον τηλεφωνητή, που είπε στην 28χρονη πως το περιπολικό δεν είναι ταξί.

Με τον 27χρονο αστυνομικό ολοκληρώνεται η Ένορκη Διοικητική Εξέταση, το αποτέλεσμα της οποίας αναμένεται ακόμη κι εντός της προσεχούς εβδομάδας.

Μήνυση από τον πατέρα της Κυριακής
Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας της άτυχης 28χρονης Κυριακής Γρίβα που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων κατέθεσε μήνυση εναντίον των αστυνομικών υπογραμμίζοντας πως «μέσα σε πέντε λεπτά ”ξεφορτώθηκαν” τη θυγατέρα μου».

Η μήνυση είναι 13 σελίδων και έχει τίτλο: «Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και δη των υπηρετούντων αστυνομικών υπαλλήλων στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων την 1/4/2024 και από ώρα 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας καθώς και του υπηρετούντος στο τηλεφωνικό κέντρο της Αμέσου Δράσεως που συνομιλεί 1/4/2024 και ώρα 22:15 με τη θυγατέρα μου Κυριακή Γρίβα και όποιου άλλου αρμόδιου αστυνόμου ή όποιου άλλου τυχόν καταδειχθεί κατά την προανάκριση ή την ανάκριση».

Σύμφωνα με το Star, ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα αναφέρει στη μήνυση πως «απεικονίζεται η μια αστυνομικός τη στιγμή που κατέρχεται η θυγατέρα μου από το αστυνομικό τμήμα έχοντας εισπράξει αδιαφορία και εμπαιγμό, να βγαίνει στο μπαλκόνι και να τηλεφωνεί κάπου και έχοντας (η αστυνομικός) οπτική επαφή με το συμβάν του φόνου και μετά βεβαιότητας το βλέπει από το μπαλκόνι του Αστυνομικού Τμήματος, αλλά δεν αντιδρά εγκαίρως. Προφανώς για την αστυνομική υπάλληλο οι ιδιωτικές της συνομιλίες ήταν σημαντικότερες εκείνη τη νύχτα από το καθήκον της».

Συμπληρώνει ότι «Μέσα σε πέντε λεπτά ”ξεφορτώθηκαν” τη θυγατέρα μου και την παρέπεμψαν στο να καλέσει την Άμεσο Δράση για να στείλει ένα περιπολικό αδιαφορώντας για την τύχη της και ενώ γνώριζαν ότι απειλείτο. Κυριολεκτικά την αφήνουν απροστάτευτη στον δολοφόνο της ενώ είναι υποχρεωμένες λόγω του επαγγέλματός τους να την προστατεύσουν. Αν η θυγατέρα μου δεν ήθελε να κάνει καταγγελία ή δεν φοβόταν τότε ποιος ο λόγος να καταφύγει στις Αρχές και μάλιστα το βράδυ;»

Με τη μήνυσή του ο πατέρας ζητά άρση απορρήτου των επικοινωνιών των εμπλεκόμενων αστυνομικών πριν και μετά το έγκλημα αλλά και να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη για τυχόν συρραφή του βιντεοληπτικού υλικού. Παράλληλα για τους αστυνομικούς ζητά εκτός από την κατηγορία για παράβαση καθήκοντος να διωχθούν και για ανθρωποκτονία από αμέλεια, θανατηφόρα αμέλεια και παράλειψη λύτρωσης από κίνδυνο ζωής.