ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Για υπόθεση με πλαστά διαβατήρια είχε προφυλακιστεί ο αστυνομικός φρουρός

Μπορεί από τις αρχές του 2024 να έχουν καταγραφεί συνολικά έξι γυναικοκτονίες, αυτή της Κυριακής όμως το βράδυ της Δευτέρας αποτελεί την πρώτη που σημειώνεται έξω από Αστυνομικό Τμήμα.

Η γυναικοκτονία της 28χρονης κοπέλας με 5 μαχαιριές από τον πρώην σύντροφό της ακριβώς έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Ανάργυρων, όπου είχε προσφύγει για να ζητήσει προστασία και ξεπερνά κάθε λογική.

Να σημειωθεί πως η ΕΛΑΣ έχει παραδεχθεί πως το 28χρονο θύμα ζήτησε συνοδεία περιπολικού.

Κατηγορούμενος σε υπόθεση με πλαστά διαβατήρια ο αστυνομικός φρουρός
Ωστόσο σειρά ερωτημάτων εγείρονται όσον αφορά τη διαχείριση της υπόθεσης από την αστυνομία αφού σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, ο φρουρός που βρισκόταν στο φυλάκιο του ΑΤ είχε προφυλακιστεί πριν από αρκετό καιρό, γιατί είχε βρεθεί κατηγορούμενος σε υπόθεση με πλαστά διαβατήρια στον Ασπρόπυργο.

Στην ίδια υπόθεση εμπλεκόταν τόσο ο ίδιος ο φρουρός, που προφυλακίστηκε, όσο και δύο άτομα τα οποία είχαν κατηγορηθεί γιατί είχαν βάλει τις σφραγίδες τους πάνω στα πλαστά διαβατήρια.

Να σημειωθεί πως ο κανονισμός της αστυνομίας λέει ότι αν περάσει ο χρόνος της διαθεσιμότητας για ποινική εκκρεμότητα πρέπει ο επίορκος να γυρίσει πίσω στη θέση του.

Όσον αφορά το περιπολικό αποκαλύφθηκε πως το επίμαχο βράδυ υπήρχε, όπως και αστυνομικός, αλλά τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε.

Τέλειο χαμόγελο σε 1 κίνηση (χωρίς οδοντίατρο!)SnapOnSmile

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του Alpha, για το διαθέσιμο περιπολικό, που ζήτησε η 28χρονη για συνοδεία, έγινε γνωστό πως το δεύτερο άτομο το οποίο ήταν μέσα στο γραφέιο του αξιωματικού υπηρεσίας, είναι μία αξιωματικός, υποδιοικητής του τμήματος.

Εκείνο το βράδυ, μάλιστα, είχε οριστεί από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) ως επόπτης δυτικής Αττικής και αυτό προβλέπει να έχει μαζί της περιπολικό και οδηγό.

Η γυναίκα ήταν εκεί, υπήρχε περιπολικό και η τρίτη γυναίκα που άκουγε την καταγγελία της 28χρονης, ήταν η οδηγός του περιπολικού.