ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άγιος Παντελεήμονας: Ένας 30χρονος φαίνεται να είναι ο «δράκος» – Θέμα χρόνου η σύλληψή του

Ένα συγκεκριμένο άτομο 30 ετών θα μπορούσε να είναι ο «δράκος» του Αγίου Παντελεήμονα, που ανήλικα κορίτσια κατηγόρησαν ότι τους επιτέθηκε σεξουαλικά σε ασανσέρ.

Τον δράστη κατήγγειλε πρώτη μία 13χρονη την περασμένη Δευτέρα (22/1), ενώ την Τετάρτη (24/1) ακολούθησε και η καταγγελία μίας 14χρονης.

Η πρώτη έφηβη ανέφερε πως το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ έμπαινε στο σπίτι της, ένας άγνωστος την ακινητοποίησε και έκανε με τα δάχτυλα του χεριού του το σχήμα του όπλου για να της προκαλέσει φόβο, απειλώντας την ότι θα τη σκοτώσει. Ο δράστης με χρήση σωματικής βίας (χωρίς τραυματισμό) την ανάγκασε να παραμείνει εντός του ασανσέρ, την θώπευσε στο στήθος και στη συνέχεια αποχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από μεριάς της, η 14χρονη κατήγγειλε ότι, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, επιστρέφοντας στο σπίτι της και ενώ βρισκόταν στο ασανσέρ της πολυκατοικίας, ένιωσε την πόρτα του ασανσέρ να ανοίγει και είδε έναν άνδρα να μπαίνει μέσα.

Ο άνδρας, που μιλούσε σπαστά ελληνικά και αγγλικά, προσπάθησε να της πιάσει την κουβέντα χωρίς να τα καταφέρει. Αργότερα, μόλις έσβησαν τα φώτα του ασανσέρ, την θώπευσε στο στήθος. Η ανήλικη άρχισε να φωνάζει και ο δράστης με το δεξί του χέρι, της έκλεισε το στόμα και προσπάθησε να την τραβήξει έξω από το ασανσέρ. Η ανήλικη κατάφερε να διαφύγει προς το σπίτι της και ο δράστης έτρεξε σε άγνωστη κατεύθυνση.

Αυτή την στιγμή, οι Αρχές βρίσκονται πολύ κοντά στην σύλληψη ενός 30χρονου άνδρα, που φαίνεται να ταιριάζει στην περιγραφή των κοριτσιών και στα όσα υποδεικνύουν τα έως τώρα στοιχεία, που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία.