ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγωνία για 86χρονο στις Σέρρες: Χάθηκε σε δάσος! Βρέθηκε το τρακτέρ και τα προσωπικά του αντικείμενα

Μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού «στήθηκε» για έναν 86χρονο άνδρα στις Σέρρες, ο οποίος εξαφανίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης (21/9), από το χωριό Καστανοχώρι.

Σύμφωνα με το ThessToday, με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο «Ace», δύο drone και πεζοπόρο τμήμα του ΟΦΚΑΘ (Εθελοντές Διασώστες) ενισχύθηκαν από σήμερα οι έρευνες για την αναζήτηση του ηλικιωμένου που εξαφανίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στο χωριό Καστανοχώρι του δήμου Βισαλτίας Σερρών, δίνοντας το πρώτο στοιχείο για τον εντοπισμό του.

Ο 86χρονος αγνοούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε εμφανίσει τον τελευταίο καιρό σημάδια άνοιας.

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί το τρακτέρ του ηλικιωμένου, το αλυσοπρίονο και κάποια προσωπικά αντικείμενα στο χωράφι του. Σημειώνεται ακόμη ότι στις έρευνες συμμετέχουν και τα παιδιά του 86χρονου.

Ο ηλικιωμένος είχε πάει με το τρακτέρ για να κόψει ξύλα, δεν επέστρεψε και από τότε αγνοείται. Οι γείτονές τους τον αναζήτησαν και ενημέρωσαν τις αστυνομικές αρχές.

«Στο σημείο υπάρχει δάσος με λεύκες αλλά και ρέμα το οποίο θα ερευνήσουμε. Ο αγνοούμενος είναι ήδη δύο βράδια εκτός του σπιτιού του και οι καιρικές συνθήκες με το κρύο δεν βοηθούν τόσο την κατάσταση», τόνισε στο ThessToday.gr o επικεφαλής του ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμος, ενώ εκτίμησε ότι ενδεχομένως να προσπάθησε να επιστρέψει, να αποπροσανατολίστηκε και να χάθηκε.

Όπως ανέφερε ο κ. Ράμος, ήδη ο εκπαιδευμένος σκύλος εντόπισε μια μυρωδιά στο σημείο όπου χάθηκε ο 86χρονος και οι έρευνες συνεχίζονται, έχοντας ένα στοιχείο.

«Μας ειδοποίησαν χθες το βράδυ και από σήμερα συμμετέχουμε ενεργά στις έρευνες για τον εντοπισμό του 86χρονου. Έχουν περάσει σχεδόν δύο κρίσιμες ημέρες, ψάξαμε γύρω από το τρακτέρ αλλά δεν βρέθηκε κάποιο στοιχείο. Ωστόσο, ο εκπαιδευμένος μας σκύλος που επιχειρεί στο σημείο, μας έδωσε μια ένδειξη με μυρωδιά που εντόπισε και οι έρευνες θα συνεχιστούν λίγο και πιο βαθιά, μέσα στο δάσος», εξήγησε.