ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγωνία για εγκλωβισμένους Έλληνες στο Περού

Εγκλωβισμένοι στο Περού είναι αρκετοί Έλληνες οι οποίοι δεν μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα λόγω των αυστηρών μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ανάμεσα τους  οι επαγγελματίες φωτογράφοι Δήμητρα Σακκελάρη και Γιώργος Βουρσούκης οι οποίοι περιγράφουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και ζητούν τη βοήθεια του Υπουργείου Εξωτερικών ώστε να γίνει ο επαναπατρισμός όλων των εγκλωβισμένων Ελλήνων που βρίσκονται στο Περού.

Σε ανάρτησή τους στο facebook αναφέρουν

«Φτάσαμε στη Λίμα, την πρωτεύουσα του Περού, από την Ελλάδα, στις 4 Μαρτίου 2020. Ταξίδεψαμε στον Pebas και σε άλλα μέρη του Βόρειου Αμαζονίου Machu Pichu και καταλήξαμε στο Cusco για να συνεχίσουμε τους επόμενους προορισμούς μας. Οι Περουβιανοί που συναντήσαμε στο ταξίδι μας, μας έκαναν εντύπωση, καλοί άνθρωποι, ειλικρινείς και πάντα με καλές προθέσεις. Αυτή θα είναι η ιστορία μας όταν θα επιστρέψουμε στην Ελλάδα. Στις 16 Μαρτίου 2020, η περουβιανή κυβέρνηση ανακοινώνει χωρίς προειδοποίηση τις προηγούμενες ημέρες ότι όλες οι εγχώριες και διεθνείς πτήσεις σταματούν και γενικά όλα τα μεταφορικά μέσα. Σε μια μέρα, ολόκληρη η χώρα παρέλυσε χωρίς να μπορούμε να γυρίσουμε πίσω στα σπίτια μας.Ξοδεύουμε όλη μέρα μάταια, προσπαθώντας να κλείσουμε μια πτήση προς την πρωτεύουσα, όπως και οι υπόλοιποι τουρίστες από όλο τον κόσμο, για να έχουμε περισσότερες πιθανότητες να επιστρέψουμε στη χώρα μας. Βρισκόμαστε στο Κούσκο τώρα, με την αστυνομία και το στρατό σε όλους τους δρόμους και τους περιορισμούς να μη βγαίνουμε έξω. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο δεν επιτρέπουν στους τουρίστες να επιστρέψουν στις χώρες τους και σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις, ακόμη και για ένα μήνα. Πιο συγκεκριμένα, οι Ευρωπαίοι τουρίστες στο Περού είναι 12.000. Η αστυνομία μας υποχρεώνει να μείνουμε σπίτι, αλλά θέλουμε να είμαστε στο σπίτι μας».

Δείτε την ανάρτηση