slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Αγωνία για τα αποτελέσματα των εξετάσεων στο Κρανίδι! Αισιοδοξία ότι δεν «ξέφυγε» ο ιός από τη δομή

Αγωνία επικρατεί για τα αποτελέσματα των δειγμάτων που ελήφθησαν από το Κρανίδι, μετά τον εντοπισμό 150 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού σε ξενοδοχείο που λειτουργεί ως δομή φιλοξενίας μεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφερει το iefimerida.gr τα πρώτα 62 αποτελέσματα είναι αρνητικά, από τα συνολικά 177 δείγματα που ελήφθησαν στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι ο ιός δεν έχει μεταδοθεί στην τοπική κοινότητα πέρα της δομής μεταναστών, κάτι που κάνει τους ειδικούς να είναι αισιόδοξοι για τα αποτελέσματα των 115 δειγμάτων που αναμένεται να εξεταστούν.

Πάντως το γεγονός ότι τα μισά δείγματα που ελέχθησαν είναι αρνητικά, δίνει μια καλή εικόνα για την κατάσταση στην περιοχή της Ερμιονίδας.

Υπενθυμίζεται ότι ολόκληρος ο δήμος Ερμιονίδας έχει τεθεί σε καραντίνα μετά τον εντοπισμό 150 θετικών κρουσμάτων στη στεγανοποιημένη πλέον δομή μεταναστών, ενώ τεστ έχουν αρχίσει να γίνονται σε εργαζόμενους σε τράπεζες, χωράφια και καταστήματα της περιοχής, αλλά και αστυνομικούς, καθώς πιθανότατα έχουν έρθει σε επαφή με κάποιο από τα άτομα που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό.