ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άγρια επίθεση από λαθροϋλοτόμο σε δασοφύλακα στη Σπερχειάδα

Ένα πρωτοφανές περιστατικό βίας εναντίον δασικού υπαλλήλου από λαθροϋλοτόμο καταγράφηκε στη Σπερχειάδα Φθιώτιδας. Το θύμα μεταφέρθηκε επειγόντως στο Κέντρο Υγείας Μακρακώμης και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Λαμίας όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Συγκεκριμένα, ο λαθροϋλοτόμος Χ.Κ. εισέβαλε στον προαύλιο χώρο του Δασαρχείου Σπερχειάδας Φθιώτιδας και με απειλή όπλου στράφηκε ενάντια στον δασικό υπάλληλο Δ.Μ., που είχε βάρδια. Στη συνέχεια τον χτύπησε με σιδερένιο αντικείμενο στο κεφάλι και του προκάλεσε σοβαρό τραυματισμό. Ο δασοφύλακας μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μακρακώμης.

Στη συνέχεια λόγω της κατάστασής του νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο Νοσοκομείο Λαμίας, ενώ ο δράστης παραμένει ελεύθερος έως σήμερα (σ.σ. 23.06.2023), αφού κρύβεται για να αποφύγει το αυτόφωρο. Μάλιστα φέρεται να έχει απασχολήσει αρκετές φορές την τοπική δασική υπηρεσία Σπερχειάδας.

Τις προηγούμενες ημέρες κατασχέθηκε παράνομο φορτίο καυσόξυλων που ανήκε σε αυτόν και το Δασαρχείο έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες.