LIFESTYLE, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αίρεται το τηλεφωνικό απόρρητο του Λιγνάδη

Κρίσιμα στοιχεία που αφορούν μηνύματα, ηχογραφημένα μηνύματα και συνομιλίες, φωτογραφίες, email, επικοινωνία μέσω social media, αλλά και όσα στοιχεία έχει αποθηκευμένα στο icloud του, του σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, επιχειρούν να αντλήσουν οι διωκτικές αρχές.

Έτσι, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, αποφασίστηκε η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του κατηγορούμενου σκηνοθέτη και συγκεκριμένα του κινητού του τηλεφώνου.

Την ίδια στιγμή, όπως έγινε ήδη γνωστό, απορρίφθηκε η αίτηση εξαίρεσης της 19ης ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση του γνωστού σκηνοθέτη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι δικαστές «είδαν» πρόθεση του κατηγορουμένου στο να εμποδίσει την έρευνα.

«Οι εκφράσεις του συνηγόρου του κατηγορουμένου κατά την επίσκεψη του στο γραφείο της ανακρίτριας, έτσι όπως προκύπτουν από τις αναφορές που ο ίδιος ο δικηγόρος κατέθεσε, καταδεικνύουν πρόθεση του κατηγορουμένου να παρακωλύσουν την ανακριτική διαδικασία και να εκφοβίσουν την ανακρίτρια, ώστε να απέχει από το χειρισμό της υπόθεσης.

Οι αναφορές που κατατέθηκαν σε βάρος της στον Άρειο Πάγο και στον επιθεωρητή και οι υποδείξεις με επιτακτικό τρόπο στην ανακρίτρια καταδεικνύουν ότι θέλουν η ανάκριση να διενεργηθεί έτσι όπως επιθυμούν» φέρεται να εξηγούν οι δικαστές στο σκεπτικό του βουλεύματος.

capital.gr