ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αίθριος ο καιρός ανήμερα της Πρωτοχρονιάς – Αναλυτική πρόγνωση

Την Δευτέρα, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Βαθμιαία στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί έως 6 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί νωρίς το πρωί στα βόρεια Ηπειρωτικά.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Από το βράδυ τοπικές νεφώσεις κυρίως στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αρχικά αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, αρχικά στα νησιά του Ιονίου και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές. Τη νύχτα στα βορειοδυτικά είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι 4 με 5 στα βόρεια τοπικά έως 6 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6  μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από το βράδυ τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 02/12/2018

Την Τρίτη αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Τοπικές βροχές στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο, από το απόγευμα στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση από τα βόρεια.