ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακόμα… ψάχνουν τους δράστες για τον ξυλοδαρμό του Κουμουτσάκου

Χωρίς κανένα αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν τυπικά οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τραμπούκων που επιτέθηκαν με βιαιότητα στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Κουμουτσάκο.

 

Η προθεσμία του αυτοφώρου παρήλθε, οι δράστες παραμένουν άφαντοι και κυκλοφορούν ασύλληπτοι, ενώ πλέον η υπόθεση περνά στα χέρια των δικαστικών αρχών.

Την ίδια ώρα, γίνεται ΕΔΕ (Ένορκη Διοικητική Εξέταση), προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι άνδρες των ΜΑΤ αδράνησαν και καθυστέρησαν να παρέμβουν τη στιγμή του επεισοδίου έξω από το Κοινοβούλιο. 

Ωστόσο παραμένει αναπάντητο το ερώτημα, γιατί δεν συνελήφθη άμεσα ο νεαρός με το τζόκεϊ που γρονθοκόπησε μπροστά στις αστυνομικές δυνάμεις, τον βουλευτή της ΝΔ. Σύμφωνα με το οπτικοακουστικό υλικό που έχει στην διάθεση της η ΕΛ.ΑΣ επιβεβαιώνει το γεγονός πως ο νεαρός προέρχεται από τον ακροδεξιό χώρο και συγκεκριμένα είναι στέλεχος του πυρήνα της Χρυσής Αυγής στο Μενίδι.

Οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του στο Μοσχάτο, αλλά και στα μέρη που συχνάζει, χωρίς όμως να καταφέρουν να τον εντοπίσουν. Αξίζει να τονιστεί ότι ο συγκεκριμένος είναι γνωστός στις Αρχές, καθώς είχε συλληφθεί πριν δύο χρόνια για ληστείες και επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών στη Δυτική Αττική. Ο δεύτερος που αναζητείται φέρεται να είναι φίλος του, μένει στην περιοχή της Δάφνης και μετά την επίθεση εξαφανίστηκε.

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες, αλλά και την ανάλυση του οπτικοακουστικού υλικού, προκύπτει οτι ο νεαρός με το τζόκεϊ και τη μαύρη φόρμα, που φαίνεται καθαρά να γρονθοκοπεί τον βουλευτή, είναι οργανωμένος στον πυρήνα της ΧΑ στο Μενίδι και, ουσιαστικά, όπως λένε οι αστυνομικοί, είναι αυτός που καλεί τον 25χρονο συλληφθέντα να αρπάξει τον βουλευτή με κεφαλοκλείδωμα, για να τον απομονώσει από το πλήθος. 

Επίσης η αστυνομία ψάχνει ένα τρίτο άνδρα ο οποίος όμως δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις Αρχές, ενώ η γυναίκα που τραβούσε και τελικά έσκισε το σακάκι του Γιώργου Κουμουτσάκου φέρεται να έχει καταγωγή από τη Μαγνησία.