ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακυρώθηκε το πέρασμα της Αμάλ από το Μεταξουργείο

Από τις 18:00 περίπου στο Μεταξουργείο, τόσο στην πλατεία Αυδή, όσο και στην πλατεία Καραϊσκάκη, συγκεντρώνονται αρκετά άτομα μετά από κάλεσμα σε αντιφασιστική/αντιρατσιστική συγκέντρωση, με αφορμή την κούκλα Αμάλ, η οποία επρόκειτο να περάσει από το σημείο.

Η Αμάλ έχει τη μορφή μιας 9χρονης προσφυγόπουλας από τη Συρία που περιπλανιέται στην Ευρώπη διηγούμενη την ιστορία της και ψάχνοντας τη μητέρα της. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ πολιτισμού «σε κίνηση» με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, σινεμά, θέατρο, χορό, μουσική, συναυλίες, πρωτότυπες εικαστικές εγκαταστάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα και δρώμενα, που είναι αφιερωμένο στα παιδιά που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους και να επαναπροσδιορίσουν τον εαυτό τους από την αρχή.

Σε αυτό το δρώμενο, ακροδεξιές οργανώσεις αντέδρασαν σθεναρά, λέγοντας μάλιστα στο κάλεσμα τους πως δεν θέλουν η Ελλάδα να γίνει Καμπουλ. Έτσι αποφάσισαν να διοργανώσουν συγκέντρωση στις 20:00 στο Μεταξουργείο προκειμένου να εμποδίσουν το πέρασμα της Αμάλ.

Αντιρατσιστικές οργανώσεις έσπευσαν να δηλώσουν τη στήριξη τους στο δρώμενο, ζητώντας από τους διοργανωτές να μην ακυρώσουν το event, κάτι που ωστόσο δεν έγινε. Σύμφωνα με ανακοίνωση που βγήκε περίπου στις 18:00: «Για λόγους πέρα από τον έλεγχό μας το σημερινό event του The Walk στο Μεταξουργείο δεν θα πραγματοποιηθεί όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί. Σας ευχαριστούμε για την θερμή υποστήριξη και τη μεγάλη αγκαλιά που έχετε χαρίσει όλοι στη Μικρή Αμάλ».