GOOGLE NEWS, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλαλούμ και με το «δώρο κορωνοϊού» στις Ένοπλες Δυνάμεις

Κάποια… κατάρα φαίνεται πως στοιχειώνει τις έκτακτες παροχές που αποφασίζει να δώσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Απίστευτες καταγγελίες συνοδεύουν την παροχή του «επιδόματος κορωνοϊού» το οποίο δικαιούνται και οι στρατιωτικοί που εμπλέκονται στις αεροδιακομιδές.

Οι Τεχνικοί της Πολεμικής Αεροπορίας όπως φαίνεται έχουν εξαιρεθεί αν και είναι προφανές πως αεροπλάνο χωρίς να έχει προετοιμαστεί από αυτούς δεν απογειώνεται. Οι απόφοιτοι της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας εύλογα σημειώνουν «σωστά, χορηγήθηκε το ειδικό βοήθημα στα πληρώματα των αφων της 112ΠΜ που συμμετέχουν σε αεροδιακομιδές, για τη συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση του Covid-19.Από την άλλη, δεν δόθηκε στους τεχνικούς των Μοιρών αυτών που υποστηρίζουν και συντηρούν τα αφη 24 ώρες το 24ωρο.Προφανώς τα αεροσκάφη ή τα Ελικόπτερα δεν μπορούν να πετάνε μόνα τους!Όπως ακριβώς και οι γιατροί δεν μπορούν να είναι αποτελεσματικοί χωρίς το σύνολο του νοσηλευτικού προσωπικού».

Άλλοι στρατιωτικοί λένε πως οι σχετικές λίστες προφανώς λόγω προχειρότητας έχουν συμπεριλάβει ακόμα και στελέχη που ήταν σε άδεια δείχνοντας έτσι πως για ακόμα μία φορά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως είχε γίνει και τα Χριστούγεννα αδυνατεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά ακόμα και φαινομενικά τουλάχιστον απλές γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Απαντήσεις πάντως θα δοθούν αφού το θέμα πάει και στην Βουλή.