ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Αλαλούμ» με την πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα – Μετ’ εμποδίων η διαδικασία

Μετ' εμποδίων εξελίσσεται η διαδικασία αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα, αφού η πλατφόρμα του κοινωνικού μερίσματος http://www.koinonikomerisma.gr/άριχσε να "πέφτει" αμέσως μόλις τέθηκε σε λειτουργία. 
Τελικά το Σάββατο το απόγευμα η σελίδα άρχισε να εμφανίζεται και πάλι, ύστερα από τεχνικές εργασίες αναβάθμισης οι οποίες έγιναν, όπως ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ.

Το υπουργείο εργασίας, μέσα στην «πρεμούρα» του να παρέχει στον κόσμο τις πολυ-υποσχόμενες κοινωνικές παροχές, αμέλησε να… κατασκευάσει σωστά την ιστοσελίδα, ενώ όλος ο κόσμος την περίμενε για περίπου μια εβδομάδα, με αποτέλεσμα να μην «αντέξει» τις πολλές επισκέψεις.

Η ιστοσελίδα αρχικά παρουσίασε σφάλμα κατά την είσοδο των διαπιστευτηρίων του επίδοξου δικαιούχου του μερίσματος, ενώ στη συνέχεια «έπεσε» τελείως.

Η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι η ιστοσελίδα να έχει «πέσει» λόγω του υπερβολικού φόρτου.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, σε ορισμένες περιοχές της Αττικής, ορισμένοι χρήστες αντιμετώπιζαν πρόβλημα κατά τη διάρκεια της υποβολής της αίτησης τους, καθώς στα μισά της διαδικασίας, το σύστημα έχανε τα δεδομένα τους και τους οδηγούσε πάλι στην αρχή.

Γίνονται εργασίες αναβάθμισης απαντά η ΗΔΙΚΑ 

Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στις 17:30 στην ιστοσελίδα http://www.idika.gr/, η πλατφόρμα θα παραμείνει κλειστή μέχρι περίπου τις 20:30 του Σαββάτου (8/12), προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα.  Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: 

«Σας ενημερώνουμε ότι λόγω ιδιαίτερα αυξημένης κίνησης και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών ξεκίνησαν από τις 4.30μμ του Σαββάτου 8/12/2018 εργασίες αναβάθμισης του δικτυακού εξοπλισμού στον οποίο βρίσκεται μεταξύ άλλων και η πλατφόρμα του κοινωνικού μερίσματος 2018. Εκτιμάται ότι η πλατφόρμα θα παραμείνει εκτός δικτύου για τις επόμενες 3 ώρες. Ευχαριστούμε για την κατανόηση».

Θα άνοιγε… την Τρίτη 

Η πλατφόρμα υποτίθεται πως θα άνοιγε την περασμένη Τρίτη, 04/12, ωστόσο πήγαινε από αναβολή σε αναβολή.

Μάλιστα, το υπουργείο Εργασίας το βράδυ της Παρασκευής καλούσε τον κόσμο να μπει στην πλατφόρμα που άνοιξε, με την Έφη Αχτσιόγλου να ανακοινώνει το άνοιγμα της πλατφόρμας.

Ωστόσο, όποιος υποβάλλει την αίτηση του μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, οπότε και αναμένεται να γίνουν οι πρώτες πληρωμές, θα λάβει το ποσό του κανονικά.

Πηγή: Newmoney.gr