ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλεποχώρι: Αρνείται ο 70χρονος ότι πυροβόλησε τα παιδιά σε ευθεία βολή

Την πόρτα του ανακριτή για να απολογηθεί πέρασε σήμερα ο 70χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε τα 2 ανήλικα παιδιά στην αυλή του σπιτιού του, την Παρασκευή, στο Αλεποχώρι.

Ο δράστης κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή. «Ήθελα να εκφοβίσω και όχι να σκοτώσω», είπε ο 70χρονος. Αυτό άλλωστε θα ισχυριστεί και στον ανακριτή.

Τα δύο παιδιά νοσηλεύονται εκτός κινδύνου και υποστηρίζουν ότι εκείνο το βράδυ βρέθηκαν στην αυλή του γείτονά τους γιατί έπαιζαν. Οι ανήλικοι και οι γονείς τους δεν μπορούν να πιστέψουν, όπως ισχυρίζονται, πώς ένα παιγνίδι μετατράπηκε σε εφιάλτη.

Ο 70χρονος μετά την απολογία του οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, κατέθεσαν 4 μάρτυρες από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του 70χρονου δράστη, με σκοπό την ενίσχυση του υπερασπιστικού toy επιχειρήματος.

O 70χρονος ισχυρίστηκε ότι είχε δεχθεί και στον παρελθόν επιθέσεις και όταν αντιλήφθηκε εκείνο το βράδυ τον θόρυβο μέσα στις φυλλωσιές και στο σκοτάδι, πυροβόλησε προς την κατεύθυνση του θορύβου, μακριά από τα πρόσωπα γιατί δεν είχε την πρόθεση ούτε να τραυματίσει ούτε να σκοτώσει, αλλά να τους εκφοβίσει.