ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλεξανδρούπολη: Την προφυλάκιση των αυτόκλητων σερίφηδων αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο

Την προφυλάκιση του 45χρονου Αλβανού και των δύο Ελλήνων που κατηγορούνται για κακουργηματικού χαρακτήρα ενέργειες, αποφάσισε την Παρασκευή το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημελλειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Οπως γράφει το evros-news.gr την προηγούμενη εβδομάδα μετά την απολογία τους, είχε προκύψει διαφωνία μεταξύ Ανακρίτριας που ζητούσε την προφυλάκιση και της Εισαγγελέως που είχε αντίθετη άποψη.

Έτσι βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό και σήμερα το τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο που συνεδρίασε από το πρωι, αποφάσισε οι τρεις Αλεξανδρουπολίτες να οδηγηθούν στην φυλακή.

Kατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα, μετά την “σύλληψη” και περιφορά με κλειστό τρέιλερ 13 λαθρομεταναστών, στην περιοχή της Νέας Χηλής. Μάλιστα ο Αλβανός που ανέβασε και το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατηγορείται και για οπλοφορία, οπλοχρησία, αλλά και για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων. Οι άλλες κατηγορίες είναι: Διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα σε συνδυασμό με αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και συναυτουργία και έκθεση σε κίνδυνο, ενώ τον ιδιοκτήτη του οχήματος βαρύνει και η κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.