ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλλαγές και στους πολιτικούς γάμους από το δήμο Θεσσαλονίκης – Ποιοι θα είναι παρόντες!

Σε πραγματικά… στενό κύκλο θα γίνονται οι πολιτικοί γάμοι στη Θεσσαλονίκη, καθώς, λόγω κορονοϊού, οι μελλόνυμφοι θα έχουν στο πλευρό τους μόνο τους κουμπάρους και τους γονείς τους.

Πλαφόν στο όριο των καλεσμένων στους πολιτικούς γάμους που πρόκειται να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα μπαίνει στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί από την πολιτεία για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο αριθμός των ατόμων που θα βρίσκονται στην αίθουσα για την τέλεση του μυστηρίου δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεπερνά τους δέκα. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται ο αντιδήμαρχος και η γραμματέας για τις απαραίτητες υπογραφές. Επομένως, υποχρεωτικά στην αίθουσα θα βρίσκονται μόνο η νύφη και ο γαμπρός, οι δύο μάρτυρες και οι γονείς των μελλόνυμφων.

Αύριο, Τετάρτη, και μεθαύριο, Πέμπτη, αναμένεται να γίνουν οι πρώτοι πολιτικοί γάμοι στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης μετά τα νέα μέτρα που ελήφθησαν για τον κορονοϊό και ήδη τα ζευγάρια ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τον αντιδήμαρχο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργο Αβαρλή, για τον αυστηρό περιορισμό στον αριθμό των καλεσμένων τους.

Πάντως, όλα τα ζευγάρια που είχαν προγραμματίσει να τελέσουν τον γάμο τους αυτό το διάστημα, επέλεξαν να ακολουθήσουν τα νέα μέτρα και όχι να ακυρώσουν την τελετή.