ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλλαγές λόγω κορονοϊού στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής φλόγας – Απαγορεύονται τα παιδιά!

Στις 19 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στο Καλλιμάρμαρο, αλλά φέτος δεν θα μπορέσουν να την παρακολουθήσουν από κοντά παιδιά, λόγω κορονοϊού!

Συγκεκριμένα, η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στο Καλλιμάρμαρο, στις 19 Μαρτίου, αλλά και η άφιξή της στο Τόκιο, την επόμενη μέρα, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων το προσεχές καλοκαίρι, θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία παιδιών, λόγω κορωνοϊού.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων στην ιαπωνική πρωτεύουσα, Γιοσίρο Μόρι. Ο Ιάπωνας αξιωματούχος μάλιστα τόνισε για ακόμη μια φορά πως δεν τίθεται θέμα αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων.

Χθες η ΕΟΕ έκανε γνωστό ότι κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι τελετές αφής και παράδοσης της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

«H Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοινώνει ότι οι Τελετές Αφής (12 Μαρτίου), Παράδοσης (19 Μαρτίου) της Ολυμπιακής Φλόγας «Τόκιο 2020″, καθώς και η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Στη νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ΕΟΕ, σχετικά με την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, αποφασίστηκε ότι, ανάλογα με τις εξελίξεις, την προσεχή Δευτέρα 9/3 θα οριστικοποιηθούν οι ημέρες και ώρες παραλαβής του μειωμένου αριθμού των διαπιστεύσεων (δεν αφορά τα ΜΜΕ)», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΟΕ.