ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Αναλυτική πρόγνωση

Μεμονωμένες καταιγίδες στην Κρήτη, με σταδιακή βελτίωση και πιθανότητα για τοπικές μπόρες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά ορεινά προβλέπεται για την Τρίτη. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά, με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν με ένταση 4 με 6 και στο Αιγαίο πιθανόν πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. 

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα φυσούν βοριάδες, εντάσεως 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 22 και 33 βαθμών Κελσίου. 

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, έντασης 3 με 4 μποφόρ και στο Θερμαϊκό τις πρωινές ώρες έως 5 μποφόρ, όμως βαθμιαία θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, ασθενείς σε ένταση.  Το θερμόμετρο θα δείξει από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και με πιθανότητα για κατά τόπους μπόρες, στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3 με 4 και πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη)

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και με πιθανότητα μεμονωμένων βροχοπτώσεων στα βόρεια ορεινά. Θα φυσούν βοριάδες, με ένταση 3-4 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο τοπικά θα δείξει 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο επίσης προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και παροδικά πυκνές συννεφιές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα φυσούν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί ανάμεσα στους 20 και τους 33 βαθμούς Κελσίου. 

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Ιδίως στην Κρήτη αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι και από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 22 και 30 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι, από βόρειες διευθύνσεις, θα έχουν ένταση 4 με 6 και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες 7 μποφόρ . 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ στα Δωδεκάνησα αναμένονται παροδικές νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών όμβρων μέχρι και το απόγευμα. Θα φυσούν βοριάδες, εντάσεως 3 με 4 και στα βόρεια 5 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός την Πέμπτη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται τις μεσημβρινές και
απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά της δυτικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 μποφόρ στα δυτικά και 4 με 5 μποφόρ στα ανατολικά (σημ: στο Αιγαίο θα φθάσουν έως 6 μποφόρ). Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.