3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλβανός βαρυποινίτης οδηγούσε το κλεμμένο Smart του Κώστα Κοκκινάκη!

Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, 6 Μαΐου, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που διεξάγουν περιπολία στην οδό Πατησίων κάνουν σήμα στους επιβαίνοντας ενός Smart να σταματήσουν για έλεγχοι. Αυτοί όχι μόνο δεν σταματάνε. Αλλά αναπτύσσουν ταχύτητα και επιχειρούν να διαφύγουν κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς. Ενώ χτύπησαν κι ένα σταθμευμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο. Ακολουθεί καταδίωξη. Με τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να ακινητοποιούν το όχημα περνώντας χειροπέδες στους δύο επιβάτες. Ο ένας μάλιστα εκ των οποίων επιχείρησε να διαφύγει τρέχοντας προς την Κυψέλη.

Κατά τον σωματικό έλεγχο είχαν πάνω τους ένα πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη (έτοιμο να πυροβολήσει!) και γεμιστήρα με 12 φυσίγγια. Περίστροφο με 6 φυσίγγια εντός του βυκίου κι άλλα 18 φυσίγγια. Ποσότητα κοκαΐνης βάρους -5- γραμμαρίων κι ένα μαχαίρι. Οι αστυνομικοί γρήγορα αντιλαμβάνονται ότι δεν πρόκειται για δύο απλούς κακοποιούς. Με το… κομπιούτερ του αξιωματικού υπηρεσίας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών να «παίρνει φωτιά» όταν γίνεται εξακρίβωση στοιχείων.

Πρόκειται για έναν 30χρονο Αλβανό κακοποιό. Χωρίς άδεια παραμονής στη χώρα μας για τον οποίο εκτιμάται ότι έκανε τα πρώτα του… βήματα στη μαφία κι έναν 37χρονο επίσης Αλβανό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή κάθειρξης 20 ετών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Ο 37χρονος, τον Απρίλιο του 2005, είχε πυροβολήσει στο κεφάλι έναν ομοεθνή του στα πλαίσια βεντέτας που κρατούσε 25 χρόνια, με αφορμή τη δολοφονία ενός ξαδέλφου του στην Αλβανία. Ο 37χρονος, γνωστός και ως «Πάσσαρης» λόγω της ομοιότητας του με τον διαβόητο ποινικό, είχε συλληφθεί και παλιότερα από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί έλεγξαν και το Smart, διαπιστώνοντας ότι είχε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και από τον αριθμό πλαισίου βρήκαν ότι πρόκειται για το κλεμμένο όχημα -το πέμπτο όπως είχε δηλώσει ο ίδιος- του πρώην διεθνή πολίστα και παίκτη του «Survivor 2», Κώστα Κοκκινάκη. Το διθέσιο αυτοκίνητο είχε κλαπεί στις 11 Οκτωβρίου 2018.