ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αμφίπολη Σερρών: Τρία επιστύλια τα νέα ευρήματα στον τάφο – Διαψεύδει το Υπ. Πολιτισμού την ανακάλυψη δυο νέων επιγραφών

frourio-h-amfipolh-serron-brethhkan-epigrafes

Το Υπουργείο Πολιτισμού διέψευσε την ανακάλυψη δυο νέων επιγραφών. Επίσης σύμφωνα πάντα με πληροφορίες  του Υπ. Πολιτισμού ειδικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ έσπευσαν μετά τις 12:00 στον τύμβο της Αμφίπολης όπου εντοπίστηκαν τρία κομμάτια επιστυλίου ιωνικού ρυθμού, με ίχνη μπλε και κόκκινου χρώματος με στόχο να ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς τους στο μουσείο.

 

Δηλώσεις Υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τασούλα:

Σχολίασε τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει: «Το ΥΠΠΟΑ και μόνον ενημερώνει τακτικά για την πορεία των ανασκαφικών εργασιών στο λόφο Καστά από την ΚΗ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων».

Τόνισε επίσης: «Έγκαιρα και υπεύθυνα πληροφορούμε για κάθε εύρημα που βρίσκεται και για την κατάστασή του. Αντιλαμβάνεσθε συνεπώς ότι ενημερώνουμε για ό,τι βρίσκουμε. Δεν γίνεται να ενημερώνουμε και για ό,τι δεν βρίσκουμε!».

 

Οι πληροφορίες που υπήρχαν νωρίτερα και είχε προκληθεί σύγχυση:  

Από τις 12:00 μέχρι 14:00 Σε φρούριο έχει μετατραπεί η Αμφίπολη Σερρών. Έχουν απαγορεύσει την κίνηση στον δρόμο. Μερική πρόσβαση έχουν οι δημοσιογράφοι.

Tο Βήμα γράφει πως ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού διαψεύδουν την είδηση περί ανεύρεσης δύο επιγραφών μέσα στον τάφο της Αμφίπολης! Εχει αιφνιδίως δημιουργηθεί μια αναστάτωση ως προς τις πληροφορίες που φτάνουν, ενώ το υπουργείο δεν έχει προβεί ακόμα σε επιβεβαίωση ή διάψευση. Αναμένονται πληροφορίες για τις εξελίξεις με το καθιερωμένο αναλυτικό δελτίο τύπου του υπουργείου μετά το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο xronometro.com οι δυο επιγραφές έχουν μεταφερθεί στο μουσείο της Αμφίπολης προκειμένου να διαβαστούν. Αυτή τη στιγμή η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη μαζί με το επιτελείο της μελετάνε το εύρημα. Σε λίγη ώρα αναμένονται και οι σχετικές δηλώσεις.

 

Αστυνομικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ

Τα μέτρα ασφαλείας, αυξήθηκαν αιφνιδιαστικά και ξεκινούν πλέον από απόσταση 800 μέτρων από τον τύμβο.

Οι φωτογραφίες του thousandnews.gr και seleo.gr αποκαλύπτουν τα μέτρα της αστυνομίας.

kinhtopoihsh-ths-astynomias