ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αμφισβητεί το πόρισμα η Ρούλα – Τι λέει για την κατάθεση της αδερφής της

Αμφισβητεί το πόρισμα των Καλόγρηα και Καρακούκη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, που «δείχνει» εγκληματική ενέργεια, η Ρούλα Πισπιρίγκου. Όπως είπε ο δικηγόρος της, Όθωνας Παπαδόπουλος,μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star «δηλώνει έκπληκτη».

«Όταν αυτοί οι δύο άνθρωποι (σ.σ.: εννοεί η Ρούλα και ο Μάνος) πήγαν με δάκρυα στα μάτια να αναζητήσουν τις αιτίες απώλειας των δύο μικρών τους παιδιών, έλαβαν συγκεκριμένες απαντήσεις από τους αρμόδιους ιατροδικαστές. Από αυτούς, δηλαδή, που είδαν με τα μάτια τους τις σορούς των δύο κοριτσιών. Σήμερα, εμφανίζονται ενάμιση και δύο χρόνια, αντίστοιχα, δύο συνάδερφοί τους, οι οποίοι – κρίνοντας από έγγραφα και άλλα στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης – φέρονται να έχουν διαφορετικά συμπεράσματα», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Άρα ποιος έχει δίκιο και ποιος λάθος;», αναρωτήθηκε ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, συμπληρώνοντας πως «δεν είναι δίκαιη η σύγκριση της ιατροδικαστικής έκθεσης, που βασίζεται σε αυτά που είδαν με τα μάτια τους οι παθολογοανατόμοι, με το πόρισμα, που βασίζεται σε έγγραφα, που βασίζονται στην έκθεση αυτή».

Τι λέει για την κατάθεση της αδερφής της
Αναφορικά με τη μαραθώνια κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ, που ξεκίνησε λίγο μετά το μεσημέρι, ο κ. Παπαδόπουλος (δικηγόρος και της ίδιας) τονίζει πως στις ώρες μεγάλης έντασης «είναι φυσικό να υπάρχουν παρερμηνείες και ασάφειες σχετικά με την ακριβή ώρα των περιστατικών ή ίσως και για τη σειρά των γεγονότων».

«Η συμβουλή, που της έδωσα ήταν να πει με όσο πιο ξεκάθαρο τρόπο μπορεί ό,τι υπέπεσε στην αντίληψή της», σημείωσε.

«Θα επαναλάβει ακριβώς ό,τι έχει πει, επαναλαμβάνοντας και τους χρόνους κατά προσέγγιση», εξήγησε.

Σχετικά με τι λέει η Ρούλα Πισπιρίγκου για τις καταθέσεις των συγγενών της και ειδικά της αδερφής της, ο κ Παπαδόπουλος είπε: «Δεν έχει διατυπώσει κάποια συγκεκριμένη άποψη. Έχει επαναλάβει και στην αδερφή της πως πρέπει να δώσει τα γεγονότα όπως έγιναν και να είναι σαφής η στάση της».