ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οργή! Μοίρασαν σε μαθητές δημοτικού σχολείου… ληγμένα γάλατα!

Μπουκάλια με γάλα που είχαν λήξει μοιράστηκαν σε δημοτικό σχολείο της Πάτρας, στο πλαίσιο προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων. Κάποια από τα γάλατα αυτά όμως, ήταν ληγμένα, καθώς είχε περάσει η ημερομηνία κατανάλωσής τους.

Σύμφωνα με το pelop.gr, το γεγονός επιβεβαίωσε στην εφημερίδα Πελοπόννησος ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νικόλαος Κλάδης, ο οποίος τόνισε ότι η αντίδραση της διεύθυνσης και των εκπαιδευτικών του σχολείου ήταν άμεση όταν αντιλήφθηκαν το περιστατικό και ενημέρωσαν όλους τους γονείς των 200 περίπου μαθητών να μην καταναλώσουν το γάλα.

Ο Νικόλαος Κλάδης επισήμανε ότι οι συσκευασίες που εντοπίστηκαν με ληγμένη ημερομηνία ανάλωσης ήταν λίγες, αλλά κρίθηκε σκόπιμο να αποσυρθεί όλη η παρτίδα του προϊόντος που είχε διανεμηθεί στους μαθητές του δημοτικού σχολείου της Πάτρας.

Ο Νικόλαος Κλάδης τόνισε επίσης ότι υπήρξε επικοινωνία με την εταιρεία διανομής που έχει την ευθύνη, ενώ θα ενημερωθούν και τα αρμόδια υπουργεία που υλοποιούν το πρόγραμμα.

Τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υλοποιούν τα τελευταία χρόνια Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα διανομής φρούτων, λαχανικών και γάλακτος σε Δημοτικά Σχολεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

Το ανωτέρω Πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές- μαθήτριες δημοτικών σχολείων προεπιλεγμένων περιοχών της χώρας.