ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναγκαία για την ομαλή εξέλιξη των παιδιών θεωρεί η Κεραμέως την επιστροφή στα σχολεία

«Πήραμε σκληρά μέτρα για να επανέλθουμε νωρίς. Έχουμε καθήκον να προστατέψουμε τα παιδιά από τη βίαιη διακοπή από την εκπαιδευτική διαδικασία και την επιστροφή τους στα σχολεία και στην κανονικότητα», τόνισε η Νίκη Κεραμέως και σημείωσε ότι είναι αναγκαία για την ομαλή εξέλιξη των παιδιών η επιστροφή στα σχολεία.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η υπουργός παιδείας ενημέρωσε ότι ήδη έχουν σταλεί αντισηπτικά στα περισσότερα σχολεία, έχουν γίνει ενέργειες για τον καθαρισμό των σχολείων και μέσα στην ημέρα, όπως και ενέργειες για την εκ περιτροπής διδασκαλία και διαφορετικά διαλείμματα, τον φυσικό αερισμό των αιθουσών.

Αναφερόμενη στην επιστροφή στις τάξεις των μαθητών της Γ΄Λυκείου, η κ. Κεραμέως εξήγησε ότι το ποσοστό των τμημάτων των ομάδων προσανατολισμού της Γ’ Λυκείου που είναι κάτω από 15 άτομα ανέρχεται σε πάνω από 66% στα ΓΕΛ και πάνω από 74% στα ΕΠΑΛ γεγονός που σημαίνει ότι το μάθημα σε αυτές τις περιπτώσεις θα γίνεται κάθε μέρα.

«Δεν υπάρχει καμία υποχρέωση απολύμανσης προ της έναρξης λειτουργίας του σχολείου», τόνισε παράλληλα κ. Κεραμέως και εξήγησε: «Τα σχολεία έχουν παραμείνει κλειστά για πάνω από 15 μέρες. Είναι ένα θέμα που έχει συζητηθεί εκτενώς στην επιτροπή. Τα σχολεία είναι κλειστά δύο μήνες επί της ουσίας. Άρα τι τονίζει η επιτροπή, αν δείτε και τις οδηγίες που έχουν βγει: τον σχολαστικό καθαρισμό. Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Η επιτροπή δεν έχει συστήσει απολυμάνσεις στα σχολεία ειδικά και μάλιστα έχει κάνει και μία μνεία ότι αυτές οι σκηνές με τους ψεκασμούς δεν είναι αυτές που έχει συστήσει γιατί έχουν χημικά για τα παιδιά κτλ. Η επιτροπή έχει πει για σχολαστικό καθαρισμό, τοπικά απολυμαντικά ενδεχομένως σε χερούλια σε συγκεκριμένα αντικείμενα και από εκεί και πέρα μόνο σε περίπτωση κρούσματος υπάρχει πρόβλεψη για απολύμανση».