ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοινώθηκε διευρυμένο ωράριο λειτουργίας στα σουπερμάρκετ

Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά τα σουπερμάρκετ θα ανοίγουν στις 7 το πρωί και θα λήγουν στις 10 το βράδυ, ενώ θα λειτουργούν και τις Κυριακές από τις 8 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.

Σε συνέχεια των όσων ανακοίνωσε το μεσημέρι η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ο κ. Χαρδαλιάς έκανε γνωστό πως από το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων εξαιρούνται τα σουπερμάρκετ και όλα τα καταστήματα που περιλαμβάνονται στην εφοδιαστική αλυσίδα όπως φούρνοι, κρεοπωλεία, μίνι μάρκετ, μανάβικα, μπακάλικα. Επίσης από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται τα συνεργεία, τα καταστήματα οπτικών και τα καταστήματα ειδών κινητής τηλεφωνίας, ενώ αναλυτικός κατάλογος θα ανακοινωθεί αύριο.

Σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η αυξημένη ζήτηση οι παραδόσεις κατ’οίκον για παραγγελίες μέσω διαδικτύου θα πραγματοποιούνται και τις Κυριακές. Ήδη με άλλες ρυθμίσεις έχει θεσπιστεί πλαφόν στον αριθμό των ανθρώπων που μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα σε ένα σουπερμάρκετ, ενώ πλαφόν τέθηκε και στις αγορές αντισηπτικών προϊόντων.