ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου

Την ευθύνη για την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου ανέλαβε η οργάνωση «Αναρχικές Συμμορίες Μητροπολιτικής Ταραχής» με ανακοίνωσή της σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της 14ης Σεπτεμβρίου, περίπου 40 μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης επιτέθηκαν με περίπου είκοσι βόμβες μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα του Ζωγράφου.

Ο αστυνομικός-σκοπός του τμήματος αντέδρασε και πέταξε εναντίον των επιτιθέμενων χειροβομβίδα κρότου-λάμψης, ενώ στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν δύο προσαγωγές.

«Οφείλουμε να δώσουμε ηχηρό και αιχμηρό παρόν στις μάχες που έπονται»
Στην ανακοίνωσή της, η αναρχική οργάνωση αφήνει αιχμές για τις επιχειρήσεις της αστυνομίας στο «άβατο» των Εξαρχείων και στα πανεπιστήμια, μετά την κατάργηση του ασύλου. Αναφορές υπάρχουν και στους χειρισμούς της κυβέρνησης στους τομείς της ασφάλειας, του προσφυγικού – μεταναστευτικού και της ανάπτυξης.

«Οφείλουμε να δώσουμε ηχηρό και αιχμηρό παρόν στις μάχες που έπονται» σημειώνουν οι «Αναρχικές Συμμορίες Μητροπολιτικής Ταραχής».

«Δεν ξεχνάμε τους πεσόντες του κοινωνικού πολέμου, δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του Ζακ Κωστόπουλου / της Zackie Oh» καταλήγει η ανακοίνωση.