ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο ΑΤ Πεντέλης – «Πράξη πολέμου ενάντια στο κράτος»

Η ομάδα αναρχικών «Μηδενιστική Ταξιαρχία» ανέλαβε, με κείμενό της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, την ευθύνη για την επίθεση στις 12 Οκτωβρίου, στο Αστυνομικό Τμήμα Πεντέλης, την οποία χαρακτηρίζει ως «πράξη πολέμου ενάντια στο κράτος».

Η επίθεση με βόμβες μολότοφ είχε σημειωθεί στις 05:30 της 12ης Οκτώβρη στο Αστυνομικό Τμήμα Πεντέλης, στην οδό 25ης Μαρτίου και είχε ως αποτέλεσμα μικρές υλικές ζημιές σε υπηρεσιακό όχημα που ήταν σταθμευμένο έξω από το Α.Τ
Όπως αναφέρει η ομάδα στο κείμενο της ανάληψης ευθύνης, «η επίθεση αυτή δεν έγινε συμβολικά ή ως ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά ως μια πράξη πολέμου ενάντια στο κράτος». «Βρισκόμαστε σε συνεχή πόλεμο με το κράτος, γι’αυτό επιτιθόμαστε και θα επιτιθόμαστε με κάθε ευκαιρία», αναφέρουν στο κείμενό τους οι αντιεξουσιαστές, προσθέτοντας ότι δεν περιμένουν κανένα κάλεσμα από τον αναρχικό χώρο για να αναλάβουν δράση. «Δεν πιστεύουμε – ούτε και θέλουμε – πως οι καταστροφικές μας επιθυμίες και το πάθος μας πρέπει να περιοριστούν, λόγω των συνθηκών, είτε να περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή για να επιτεθούμε. Η κατάλληλη στιγμή για να επιτεθούμε ήταν χθες», προσθέτουν στην ανακοίνωσή τους.
«Ένας ακόμα λόγος που επιλέξαμε σαν στοχοθεσία το ΑΤ Πεντέλης είναι γιατί πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να εξαπλώσουμε τη σύγκρουση έξω από τα Εξάρχεια και το κέντρο της Αθήνας γενικά. Αυτή τη στιγμή, τα Εξάρχεια είναι το επίκεντρο της προσοχής και της «ασφάλειας», και πιστεύουμε ότι συγκεντρώνοντας τις επιθέσεις και τις συγκρούσεις σε ένα μόνο μέρος της πόλης μόνο αρνητικές επιπτώσεις θα έχει παρά θετικές…Δεν μας αρκεί να περιοριστούμε στον μικρόκοσμο των Εξαρχείων. Είναι πολύ εύκολη και αποτελεσματική, η επιτήρηση για το κράτος, με το να συγκεντρώνει τα ταραχοποιά και ανεπιθύμητα στοιχεία της κοινωνίας, σε μια περιοχή της μητρόπολης».
Στην ανάληψη ευθύνης της, η «Μηδενιστική Ταξιαρχία» διέψευσε τις πληροφορίες που μετέδωσαν ΜΜΕ, ότι δηλαδή οι αστυνομικοί καταδίωξαν και προσήγαγαν τους ανθρώπους που πραγματοποίησαν την επίθεση, λέγοντας ότι είναι απολύτως ψεύτικες.