ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναρτήθηκε η προκήρυξη για τις 4.000 θέσεις εργασίας στην Υγεία – Όλες οι λεπτομέρειες

Αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ η Δημόσια Πρόσκληση για την κάλυψη 4.000 θέσεων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, οι οποίες είχαν εξαγγελθεί από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και το κόστος των οποίων θα καλυπτόταν από τα έσοδα του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.

Ο σχεδιασμός του προγράμματος ξεκίνησε τέλος Σεπτέμβρη, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ. Συντάχθηκε και ψηφίστηκε ειδική νομοθετική ρύθμιση. Κατόπιν της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες, η οποία καθιστούσε αδύνατη τη χρηματοδότηση του προγράμματος από τα έσοδα του σχετικού διαγωνισμού και με δεδομένη τη βούληση της Κυβέρνησης για την προκήρυξη των θέσεων αυτών, εξασφαλίστηκε το ποσό των 65 εκατ. ευρώ από ανακατανομή κρατικών κονδυλίων.

Εντός ελαχίστου χρονικού διαστήματος καταρτίστηκε σε συνεργασία με τις Υγειονομικές Περιφέρειες και τους φορείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας, η κατανομή για την κάλυψη των θέσεων, με γνώμονα τις αντικειμενικές ανάγκες.

Συντάχθηκε και υπογράφηκε ΚΥΑ,  η οποία στη συνέχεια τροποποιήθηκε εντός 8 ωρών και υπό ασφυκτική πίεση, προκειμένου η προκήρυξη των θέσεων να πραγματοποιηθεί την ημερομηνία για την οποία είχε δεσμευτεί προσωπικά και δημοσίως ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.