ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανάστατοι οι γονείς μαθητριών για τον δάσκαλο που αφέθηκε ελεύθερος! Θα πρέπει να ασελγήσει πρώτα;

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους γονείς των μαθητριών στις οποίες έστελνε απρεπή μηνύματα ο δάσκαλος τους, η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος.

«Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου», σημείωσε στον ΑΝΤ1 πατέρας μαθήτριας του σχολείου τονίζοντας ότι όταν ενημερώθηκε για το συμβάν μίλησε με το παιδί του, που του είπε ότι γνώριζε τον δάσκαλο καθώς της είχε κάνει μάθημα. Σχολιάζοντας ότι αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του, εξέφρασε τις ενστάσεις του για το γεγονός, ενώ έστειλε και ένα μήνυμα στους άλλους γονείς να μάθουν τα παιδιά τους να μην φοβούνται και να μην εκβιάζονται.

«Με την κόρη μου, η οποία δεν είχε δάσκαλο τον συγκεκριμένο, κάναμε μόνο μια συζήτηση μέσα στο Σαββατοκύριακο για το θέμα και αυτό ήταν μόνο», είπε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» η μητέρα μας μαθήτριας στο σχολείο όπου δίδασκε ο κατηγορούμενος δάσκαλος.

Όπως ανέφερε η μητέρα, με αφορμή την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερος ο δάσκαλος, «θέλω να πω σχετικά με τον νόμο, γενικά, όχι στον συγκεκριμένο άνθρωπο. Τέτοιες περιπτώσεις, δεν θα πρέπει να αφήνονται ελεύθεροι οι άνθρωποι. Θα πρέπει να ασελγήσει πρώτα; Να είναι μέσα και όχι έξω. Δεν με βρίσκει σύμφωνη η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος, γιατί υπάρχει ο φόβος και από την πλευρά των θυμάτων και των γονέων».

«Ολοκληρώθηκε η απολογία του εντολέα μου, ο οποίος μετά από τη σύμφωνη γνώμη της κυρίας ανακρίτριας και του κυρίου εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος», σημείωσε από την πλευρά του ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, επισημαίνοντας πως ο εντολέας του αρνείται τις κατηγορίες. «Θα ήθελα να παρακαλέσω όσο γίνεται, να γίνει σεβαστό το δικαίωμά του στην επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, δηλαδή να μην ληφθούν πλάνα και φωτογραφίες από αυτόν και την οικογένειά του».

Την ίδια ώρα στο «μικροσκόπιο» των αρχών βρίσκονται το laptop και το κινητό του δασκάλου να διαπιστωθεί αν η αρρωστημένη δράση του είχε περιοριστεί μόνο στις τρεις συγκεκριμένες ή αν έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά και άλλα κορίτσια.

Υπενθυμίζεται ότι ο 48χρονος δάσκαλος δημοτικού σχολείου στη νοτιοανατολική Αττική συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή και αφού τα τρία κορίτσια βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν στους γονείς του για τη δράση του.