3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναστέλλονται όλες οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό!

Αναστέλλονται λόγω κορονοϊού, όλες οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό λόγω κορωνοϊού σύμφωνα με την ενημέρωση του επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων Σωτήρη Τσιόδρα.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσιόδρας ο λόγος της αναστολής των σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό έχει να κάνει με τη δυσκολία ιχνηλάτησης των επαφών.

Ο κ. Τσιόδρας συνέχισε τονίζοντας ότι οι αρχές συνεχίζουν την «επίπονη» διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τω 4 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα, ενώ

τόνισε ότι από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης μέχρι στιγμής και από τον έλεγχο που έχει πραγματοποιηθεί δεν έχουν επιβεβαιωθεί νέα κρούσματα ανάμεσα σε αυτούς με τους οποίους ήρθαν σε επαφή όσοι έχουν ήδη προσβληθεί από τον ιό.

Όπως εξήγησε, δεν κρίνεται απαραίτητη η αναστολή κοινωνικών εκδηλώσεων και συναθροίσεων, ενώ καθαρά επιδημιολογικοί λόγοι επέβαλαν την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων καθώς, όπως έκρινε η επιτροπή, «η συνάθροιση χιλιάδων ανθρώπων θα ευνοούσε σημαντικά τους παράγοντες μετάδοσης του κορωνοϊού με διασπορά σε όλη την επικράτεια». «Η επιδημία εμφανίζεται όλο και σε περισσότερες χώρες και ο κόσμος ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα», κατέληξε ο κ. Τσιόδρας, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι υπάρχουν κρούσματα σε περιοχές όπου δεν υπάρχει σαφής πηγή προέλευσης του ιού. Τέλος ο κ. Τσιόδρας ζήτησε να υπάρξει σεβασμός στην ατομικότητα των ασθενών.