ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανατροπή! Αρνητικό το τεστ DNA του φυλακισμένου για το βιασμό 22χρονης στη Χαλκιδική! Εξαφανίστηκε ο ύποπτος!

Αθώος για το βιασμό 22χρονης σε ερημική παραλία στη Χαλκιδική, φαίνεται πως είναι ο 57χρονος κατηγορούμενος, που βρίσκεται ήδη φυλακισμένος, καθώς δεν βρισκόταν στο σημείο και δεν βρέθηκε δικό του DNA στο θύμα.

Σωφρονιστικός υπάλληλος κατέθεσε ότι ο 57χρονος κατηγορούμενος βρισκόταν μαζί του στο Παράρτημα Ξενοφών (Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας στη Χαλκιδική), και εκτελούσε αντιπυρικές εργασίες την ώρα που η κοπέλα καταγγέλλει τον βιασμό της.

Σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες από τις εξετάσεις DNA δεν προκύπτει ότι ο 57χρονος κατάδικος ήταν αυτός που επιτέθηκε στην κοπέλα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, στο κάδρο των υπόπτων έχει μπει ένας βοσκός, του οποίου το μαντρί βρίσκεται δίπλα στο σημείο όπου η άτυχη κοπέλα βιάστηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω άνδρας έχει κοινά χαρακτηριστικά με τον 57χρονο κατάδικο που συνελήφθη για την υπόθεση.

Στην πρωινή εκπομπή του Mega μίλησε η ποινικολόγος, Ανθούλα Ανάσογλου: «Νομίζω ότι η διαδικασία ξεκίνησε λίγο πρόχειρα στο αρμόδιο ΑΤ στη Χαλκιδική, αυτό είναι το πιο ευγενικό που μπορώ να πω. Η ιατροδικαστική είναι ξεκάθαρη για το βιασμό και τις σωματικές βλάβες που υπέστη η κοπέλα. Το κορίτσι ήταν ψυχολογικά ανέτοιμο να δώσει κατάθεση χωρίς σύμπραξη ειδικών. Η κοπέλα έδωσε τα στοιχεία, συνελήφθη κάποιο άτομο και έγινε μια αναγνώριση, στην οποία η κοπέλα είπε ότι ήταν 90% σίγουρη. Το λάθος είναι της αστυνομίας ήταν ότι στην κοντινή περιοχή υπήρχαν 2 ύποπτοι. Ο ένας που συνελήφθη, εκτελούσε εργασίες. Υπήρχε, όμως, και ένας βοσκός για τον οποίο έχω ακούσει ότι έχουν υπάρξει σχετικές καταγγελίες και στο παρελθόν», σημείωσε η κ. Ανάσογλου.

«Το DNA με το οποίο έγινε η ταυτοποίηση για το βοσκό από ό,τι πληροφορούμαι το πήραν από κλινοσκεπάσματά του. Σε όλο αυτό το διάστημα που υπήρχε λάθος ύποπτος στο κάδρο, ο βοσκός έφυγε από την περιοχή, μάθαμε ότι διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, και μπορεί τώρα να έχει περάσει τα σύνορα, ή οτιδήποτε άλλο», πρόσθεσε η ίδια.