ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανείπωτος πόνος – Στερνό αντίο στα τρία παληκάρια – Βαρύ το πένθος σε Βόλο και Πάτρα.

Στερνό αντίο στα τρία παλικάρια! Στα μαύρα έχουν ντυθεί Βόλος και Πάτρα για τις κηδείες του Φώτη, του Αναστάση και του Γιώργου

Η τελευταία πράξη του δράματος εξελίσσεται στο Βόλο και στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Νικολάου για τις οικογένειες των δύο αδικοχαμένων λοχιών – επαγγελματιών οπλιτών του Ελληνικού Στρατού, Ορφανίδη Γεώργιου και Μεζάλα Αναστάσιου, οι οποίοι «έπεσαν» το μεσημέρι της Τρίτης στο πεδίο βολής των Γλαφυρών Μαγνησίας, μαζί με τον 19χρονο έφεδρο οπλίτη θητείας Ανδρικόπουλο Φώτιο, ο οποίος κηδεύεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, Πετρωτά Αχαΐας.

Η στιγμή που «ράγησε» καρδιές

Khdeia6 copy.jpg

Khdeia3.jpg

Khdeia7.jpg

Μεταξύ των παρευρισκόμενων και ο Βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ

Khdeia4.jpg

Κατά την νεκρώσιμο ακολουθία αποδίδονται στρατιωτικές τιμές, παρουσία εκπροσώπων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Γενικού Επιτελείου Στρατού, των τοπικών Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας, συγγενών και φίλων των θυμάτων αλλά και πλήθους Βολιωτών, οι οποίοι συγκλονισμένοι συρρέουν στον Μητροπολιτικό Ναό.

Khdeia1.jpg

H στιγμή της άφιξης του αγήματος Πεζοναυτών στην Λεωφόρο Δημητριάδος

Khdeia2.jpg

Khdeia5.jpg

Τα πρώτα στεφάνια και οι πρώτοι συνάδελφοι των άτυχων ΕΠ.ΟΠ.

ΠΑΤΡΑ

Σε κλίμα οδύνης και με στρατιωτικές τιμές και η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πετρωτού Πατρών, όπου συγγενείς και φίλοι λένε το τελευταίο αντίο στον οπλίτη Φώτη Ανδρικόπουλο.

Ο ναός τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά έχει κατακλυστεί από τους φίλους και παλιούς συμμαθητές του άτυχου 19χρονου, οι οποίοι πραγματικά δεν μπορούν να πιστέψουν αυτή την τραγωδία.

Τραγικές φιγούρες κατά την εξόδιο ακολουθία προεξαρχόντος του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, είναι οι γονείς του 19χρονου οπλίτη Φώτη Ανδρικόπουλου, ενώ η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου είναι κατάμεστη από φίλους, συμμαθητές, αλλά και από φαντάρους που έκαναν μαζί του τη θητεία τους.

Ανάμεσα στα στεφάνια βρίσκονται αυτό του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά καθώς και του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια.

Να σημειωθεί πως η κηδεία του άτυχου οπλίτη γίνεται παρουσία του πρώτου υπαρχηγού του ΓΕΣ αντιστρατήγου Νικόλαου Δεβετζή.

Τα κεφάλια όλων είναι σκυμμένα, η θλίψη στα πρόσωπά τους είναι απέραντη και αμέτρητα τα αναπάντητα «γιατί» που οδήγησαν στην τραγωδία και σήμερα κηδεύεται ένα… παιδί γεμάτο όνειρα για τη ζωή.

πηγή: e-volos.gr – patrastime.gr