ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανήλικοι απειλούσαν μαθητή με μαχαίρι για να τους δίνει χρήματα να παίζουν τυχερά παιχνίδια!

Σοκ στο Βόλο, από ένα ακόμα περιστατικό ενδοσχολικής βίας.

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, μετά από τον άγριο ξυλοδαρμό μαθητών που είχε ως αποτέλεσμα τη μεταφορά τους στο Νοσοκομείο Βόλου, αλλά και τους πρόσφατους βανδαλισμούς σε σχολική μονάδα, ένα τρίτο περιστατικό έρχεται στο «φως» μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.

Συγκεκριμένα, μαθητές Γυμνασίου απείλησαν με μαχαίρι ανήλικο από άλλο σχολείο, για τους δώσει χρήματα για να παίξουν ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια. Το θύμα φέρεται να αφαιρούσε τα χρήματα που ζητούσαν οι δράστες από το σπίτι του, προκειμένου να δώσει τέλος στο μαρτύριο που ζούσε.

Οι δράστες βρέθηκαν στο προαύλιο του σχολείου, πηδώντας τα κάγκελα και αναζητούσαν τον ανήλικο. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνη την ώρα στο σχολείο, υπήρχε εκδήλωση κατά της βίας, στην οποία ομιλητής ήταν αστυνομικός.

Οι εξωσχολικοί έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή αλλά όχι όμως για πολύ, καθώς κατά τη διάρκεια του διαλείμματος επέστρεψαν και φώναζαν το συνομιληκό τους να έρθει στα κάγκελα για του μιλήσουν και κρατούσαν μαχαίρι. Η διευθύντρια του σχολείου αντιλήφθηκε το περιστατικό μετά τις φωνές των παιδιών, κάλεσε την Άμεση Δράση, ενώ ενημέρωσε και την αστυνομικό που ήταν ομιλίτρια στην εκδήλωση προκειμένου να παρέμβει. Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν πριν συλληφθούν, ενώ οι Αρχές φέρεται να έχουν τα στοιχεία τους.

Τέλος, το ποσό που φέρεται να έχουν αποσπάσει οι δράστες από τον συνομήλικό τους, φέρεται να ξεπερνά τα 300 ευρώ, ενώ η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.