ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανήλικοι έκαψαν αποθήκη για να «καλύψουν» κλοπή!

Θέλησαν να σβήσουν τα ίχνη τους, μετά από την κλοπή καλωδίων σε αποθήκη στην Άμφισσα και της έβαλαν… φωτιά!

Ο λόγος για δύο 14χρονους Ρομά, οι οποίοι, μαζί με έναν 20χρονο, επίσης Ρομά, έκλεψαν με τη μέθοδο του ριφιφί χάλκινα καλώδια από αποθήκη στην Άμφισσα στην οποία στη συνέχεια έβαλαν φωτιά για να σβήσουν τα ίχνη τους προκαλώντας ζημιές 10.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να συλληφθούν από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας-Δελφών.

Οι δύο 14χρονοι και ο 20χρονος που κατηγορούνται για για εγκληματική οργάνωση, εμπρησμό, κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, χτύπησαν λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Αρχικά χρησιμοποιώντας ένα σφυρί άνοιξαν τρύπα σε τοίχο της αποθήκης και πήραν τα καλώδια από τα οποία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έβγαλαν χαλκό 5 κιλών.

Στη συνέχεια και πριν αποχωρήσουν έβαλαν φωτιά σε χαρτιά που υπήρχαν στην αποθήκη σε μια προσπάθεια να κρύψουν τα ίχνη τους με αποτέλεσμα να καταστραφούν εργαλεία, έπιπλα, ξυλεία και ένα μοτέρ.

Εκτός από τους τρεις Ρομά οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την εξιχνίαση της υπόθεσης συνέλαβαν έναν 52χρονο Έλληνα, ιδιοκτήτη επιχείρησης ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε αγοράσει τον χαλκό πληρώνοντας 20 ευρώ.

Παράλληλα οι αστυνομικοί συνέλαβαν για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου μια 37χρονη και μια 42χρονη ως κηδεμόνες των δύο 14χρονων.