ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανήλικοι πυροβολούσαν κάμερες και προβολείς σχολείου

Τέσσερις επιδρομές έκαναν τρία πιτσιρίκια σε ένα σχολικό συγκρότημα σε περιοχή των Ιωαννίνων και, αφού «τύφλωσαν» το κλειστό κύκλωμα επιτήρησης… πυροβολώντας τις κάμερες και τους προβολείς, έκλεψαν δυο από αυτές!

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου οι ανήλικοι χρησιμοποιούσαν το αεροβόλο πιστόλι του πατέρα ενός από αυτούς για να καταστρέψουν τους δύο προβολείς και μια κάμερα κλειστού κυκλώματος, ώστε να μπορέσουν να κλέψουν άλλες δυο.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των τριών ανήλικων παιδιών, στην κατοχή των οποίων κατασχέθηκαν το αεροβόλο πιστόλι με τέσσερα φυσίγγια και οι κάμερες που αποδόθηκαν στους διευθυντές του σχολικού συγκροτήματος. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παραβάσεις του νόμου περί όπλων κατά περίπτωση.

Στην ίδια δικογραφία, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, περιλαμβάνονται οι γονείς των ανήλικων που κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας τους, ενώ ο πατέρας του ενός και ιδιοκτήτης του όπλου κατηγορείται και για παραβίαση των όρων ασφαλούς φύλαξης οπλισμού.