ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανήλικοι στην Αττική γρονθοκοπούσαν και λήστευαν συνομήλικούς τους

Ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της συμμορίας και συγκεκριμένα 5 άτομα, εκ των οποίων 4 ανήλικοι και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση- συμμορία, ληστείες τετελεσμένες και σε απόπειρα κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος 6 γονέων των ανήλικων κατηγορουμένων, για παραμέληση της εποπτείας τους.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή και επισταμένη έρευνα της επιληφθείσας προανακριτικά υπηρεσίας, τον Οκτώβριο του έτους 2022, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους για τη διάπραξη ληστειών σε βάρος ανηλίκων ατόμων σε περιοχές της Αττικής.

Πώς δρούσαν

Ως προς τον τρόπο δράσης (modus operandi) τα μέλη της συμμορίας, κινούμενοι με αυτοκίνητο κατά τις βραδινές ώρες αναζητούσαν άτομα νεαρής ηλικίας τα οποία κινούνταν πεζά. Μόλις εντόπιζαν τα θύματά τους, δύο και περισσότερα από τα μέλη της συμμορίας, τα προσέγγιζαν και εκμεταλλευόμενοι την αριθμητική τους υπεροχή ασκούσαν σωματική βία, τα ακινητοποιούσαν και τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα και προσωπικά αντικείμενα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί τέσσερις (4) περιπτώσεις ληστειών στις περιοχές της Αργυρούπολης, του Παλαιού Φαλήρου και της Δάφνης.

Πηγή: skai.gr