ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανήλικοι θύματα… ανήλικων! Επιθέσεις από συμμορία στο Ηράκλειο

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει πλέον η βία ανηλίκων, με συμμορίες να χτυπούν, κυρίως συνομήλικους τους, με σκοπό να τους ληστέψουν.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα μία σπείρα ανηλίκων που δρούσε στο Ηράκλειο.

Φόβος και τρόμος για τα ανήλικα παιδιά που κυκλοφορούσαν στο κέντρο του Ηρακλείου είχε γίνει μια σπείρα επίσης ανήλικων αγοριών, δυο 15χρονων και ενός 17χρονου, οι οποίοι είχαν διαπράξει τρεις ληστείες και μία απόπειρα με την απειλή μαχαιριού, από τις 2 Μαρτίου ως το περασμένο Σάββατο.

Οι ανήλικοι πλησίαζαν τα θύματά τους και τα χτυπούσαν ή τα απειλούσαν ότι θα τα χτυπήσουν, ενώ τους έδειχναν επιδεικτικά ένα μαχαίρι που ο μεγαλύτερος είχε περασμένο στη ζώνη του και τα υποχρέωναν να τους δώσουν όσα χρήματα είχαν μαζί τους, ενώ στη συνέχεια το έβαζαν στα πόδια.

Οι τρεις ανήλικοι ταυτοποιήθηκαν από πλάνα που κατέγραψαν κάμερες της περιοχής, συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με βαριές κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση και ληστείες τετελεσμένες και σε απόπειρα σε βάρος ανηλίκων. Μαζί τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου και οι γονείς τους, δύο αλλοδαποί και μια Ελληνίδα, που συνελήφθησαν για παραμέληση της εποπτείας τους.