ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανήλικοι ξυλοκόπησαν 26χρονο στον Άγιο Παντελεήμονα

Χειροπέδες σε τέσσερις ανήλικους, οι οποίοι φέρονται να έκαναν ρατσιστική ομοφοβική επίθεση σε βάρος 26χρονου, στον Άγιο Παντελεήμονα, έβαλαν οι αστυνομικοί.

Η ρατσιστική ομοφοβική επίθεση έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και συγκεκριμένα στην συμβολή της λεωφόρου Αλεξάνδρας με την οδό Πατησίων.

Οι τέσσερις ανήλικοι επιτέθηκαν σε 26χρονο στον Άγιο Παντελεήμονα, λόγω της σεξουαλικής του ταυτότητας, τον εξύβρισαν και τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες.

Αμέσως μετά την ρατσιστική ομοφοβική επίθεση το θύμα ειδοποίησε την Αστυνομία, που έσπευσε αμέσως στο σημείο και άρχισε τις έρευνες στην περιοχή.

Οι φερόμενοι ως δράστες εντοπίστηκαν λίγο αργότερα και συνελήφθησαν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Φερών. Στο Τμήμα Ασφαλείας Κυψέλης όπου οδηγήθηκαν οι ανήλικοι, αναγνωρίστηκαν από το θύμα.

Σε βάρος των τεσσάρων κατηγορουμένων και συγκεκριμένα δύο 17χρονων, πολωνικής και αλβανικής υπηκοότητας, ενός 15χρονου ελληνικής υπηκοότητας και ενός ακόμα Πολωνού 18 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Κυψέλης για σωματικές βλάβες και παράβαση του νόμου για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ασκήθηκε σε βάρος τους ποινική δίωξη και στη συνέχεια οι κατηγορούμενοι για την ρατσιστική ομοφοβική επίθεση στον Άγιο Παντελεήμονα αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα.