ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Ανησυχία από την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στα παιδιά – Πάνω από 60 θετικά τον Ιούλιο στην Ελλάδα

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στην ιατρική κοινότητα της χώρας μας η αύξηση που παρουσιάζουν τα κρούσματα κορωνοϊού σε μικρά παιδιά έως 17 ετών στη χώρα μας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα ο οργανισμός καταγράφει 265 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην ηλικιακή ομάδα από 0 έως 17 ετών, ποσοστό 6,6% επί του συνόλου των περιπτώσεων που έχουν διαγνωστεί στη χώρα.

Ο ίδιος αριθμός στις αρχές Ιουνίου ήταν 169 κρούσματα κορωνοϊού σε ανήλικους. Φαίνεται πως από τις αρχές του μήνα Ιουλίου έχουν καταγραφεί 64 ανήλικοι ασθενείς με κορωνοϊό.

Στο μεταξύ δύο παιδιά 10 και 11 χρόνων νοσηλεύονται με συμπτώματα της ασθένειας του κορωνοϊού στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και εμφανίζουν ελαφρά συμπτώματα.

Ο αριθμός των παιδιών που διαγνώστηκαν θετικά στην ασθένεια ήταν 103 για τους μήνες Φεβρουάριο-Μάρτιο-Απρίλιο. Είναι ενδεικτικό πως το ποσοστό των ανήλικων ασθενών με κορωνοϊό στις αρχές Μαΐου ήταν 4,2%, σύμφωνα με πληροφορίες που έδινε στις 4 Μαΐου η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Πάντως η μετάδοση φαίνεται ότι είναι λιγότερο συχνή στα παιδιά, ενώ οι ανήλικοι εμφανίζουν ηπιότερα συμπτώματα.