ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Ανησυχία από τις δηλώσεις Εξαδάκτυλου: Δεν είναι απίθανο να δούμε και τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων!

Λίγες ώρες πριν ανακοινωθούν τα νέα μέτρα για την Αττική και ενώ ο αριθμός των καθημερινών κρουσμάτων εξακολουθεί να παραμένει υψηλός, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και λέει πως είναι πιθανό να δούμε και πάνω από 1000 κρούσματα σε ένα 24ωρο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, η μάσκα θεωρείται αναγκαία όταν υπάρχει συνωστισμός και στους εξωτερικούς χώρους.

Σχετικά με τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα για την Αττική και το αν αυτά θα ισχύουν συνολικά στο λεκανοπέδιο ή σε συγκεκριμένους δήμους, ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε ότι «αν δίπλα μου επιτρέπεται να γίνεται κάτι που απαγορεύεται στο σπίτι μου, θα ταξιδέψω 5 ή 10 χιλιόμετρα και θα έχουμε μεγαλύτερο συνωστισμό σε μία διπλανή περιοχή και γι’ αυτό οι περιοχές είναι πάντα λίγο ευρύτερες γεωγραφικά».

«Μιλάμε με μεγάλη ανησυχία για τα νούμερα: τον Ιούλιο είχαμε 12 θανάτους, τον Αύγουστο συνολικά 65, τις πρώτες 14 μέρες του Αυγούστου είχαμε 18 θανάτους, τις πρώτες 14 του Σεπτεμβρίου 44 θανάτους. Στα τέλη Ιουλίου είχαμε 7 ανθρώπους στην Εντατική, χθες είχαμε 59 στην Αττική. Μια μεγάλη κυκλοφορία του ιού. Υπάρχει ανάγκη να περιορίσουμε την κυκλοφορία, καθώς μπαίνουμε σε δυσμενέστερο κλιματολογικά περιβάλλον καθώς προχωράμε προς το φθινόπωρο και τον χειμώνα», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Ο τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανος», πρόσθεσε ο κ. Εξαδάκτυλος, τονίζοντας ότι οι προβλέψεις του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου μέχρι σήμερα έχουν αποδειχθεί επιτυχείς. «Οι αριθμοί δείχνουν έξαρση», συνέχισε ο κ. Εξαδάκτυλος, ενώ όταν του ζητήθηκε να κάνει μια υπόθεση για τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι θα μπορούσε κανείς να πενταπλασιάσει τον αριθμό, «αλλά αυτό είναι αυθαίρετο».