ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Ανησυχούν οι ειδικοί από τον μεγάλο αριθμό θανάτων από κορωνοϊό στην Ελλάδα! Τι λέει ο καθηγητής Γώγος

Το γεγονός ότι κρούσματα αλλά και θάνατοι από κορωνοϊό παρουσιάζουν σημαντική αύξηση στη χώρα μας και τέσσερις περιοχές -Αττική, Θεσσαλονίκη, Καστοριά και Iωάννινα- βρίσκονται κοντά σε επίπεδο συναγερμό, σχολίασε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Υπάρχει ένας αυξημένος αριθμός θανάτων που μας απασχολεί» τόνισε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, προειδοποιώντας πως καθώς πέφτει ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων, χαμηλώνει και ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ο κ. Γώγος εξήγησε ότι ένα 40% των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ είναι κάτω από 60 ετών και ορισμένοι δεν έχουν προβλήματα υγείας.

Το νόημα των οριζόντιων μέτρων σχολίασε στην εκπομπή ο Χαράλαμπος Γώγος. «Αυτό είναι το νόημα των οριζόντιων μέτρων», σχολίασε και εξήγησε ότι η εφαρμογή μέτρων και lockdown σε μια πόλη η περιοχή οδηγεί τον κόσμο στη διπλανή και πως αυτό που χρειάζεται είναι οριζόντια τήρηση των μέτρων. Οι αποστάσεις πρέπει να τηρούνται και οι μάσκες και χρησιμοποιούνται παντού, ανεξαρτήτως αν μια περιοχή είναι στο «κόκκινο» ή στο «πράσινο», σημείωσε ο κ. Γώγος.