ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνω Λιόσια: Άγνωστοι εγκατέλειψαν κλεμμένο αυτοκίνητο με μια βόμβα – Έγινε ελεγχόμενη έκρηξη

Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή των Ανω Λιοσιών μετά από αναφορές για επεισόδιο με πυροβολισμούς και τον εντοπισμό οχήματος με εκρηκτικό μηχανισμό.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στις 20.10 το 100 δέχθηκε κλήση από ένα άτομο που ισχυρίστηκε ότι ένα όχημα με άτομα πυροβολούσαν έξω από την οικία του.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις αλλά δεν εντόπισαν ούτε το όχημα αλλά ούτε και κάλυκες.

Ωστόσο από τις έρευνες που έγιναν στην περιοχή, σε απόσταση από το σημείο και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των οδών Ραψάνης και Αλιάκμονος εντοπίστηκε ένα αυτοκίνητο εγκαταλελειμμένο το οποίο είχε τρακάρει με δύο σταθμευμένα οχήματα.

Στον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο ήταν κλεμμένο ενώ εντός του οχήματος βρέθηκαν διαρρηκτά εργαλεία καθώς και ένας εμπρηστικός – εκρηκτικός μηχανισμός.

Το σημείο αποκλείστηκε και έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και λίγο πριν τις 11 το βράδυ προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη και το περιστατικό έληξε.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται η τοπική ιστοσελίδα doxthi.gr στη συμβολή της Αλιάκμονος με την Αιγαίου Πελάγους σημειώθηκε τροχαίο μεταξύ δυο αυτοκινήτων και οι επιβάτες του ενός, γύρω στα 4-5 άτομα που φορούσαν κουκούλες, κατέβηκαν γρήγορα και επιχείρησαν να κλέψουν άλλο όχημα προκειμένου να διαφύγουν.

Οι ίδιες μαρτυρίες τονίζουν ότι ήταν οπλισμένοι, ενώ οι απειλές τους προς περίοικους που βρίσκονταν στο σημείο, ακούγονταν σε όλο το τετράγωνο. Τελικά, διέφυγαν με τα πόδια.