ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοιχτά εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ την Κυριακή

Τις επόμενες δύο Κυριακές του Μαΐου, σύμφωνα με σχετική απόφαση της κυβέρνησης, τα καταστήματα και τα souper market θα είναι ανοιχτά

Οι πολίτες, θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν την Κυριακή 16 Μαΐου και την Κυριακή 23 Μαΐου τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, τα καταστήματα αλλά και τα σούπερ μάρκετ, ούτως ώστε να πραγματοποιήσουν τα ψώνια τους.

Σύμφωνα με την τελευταία ΚΥΑ που προβλέπει τους τρόπους για σταδιακό άνοιγμα της χώρας το επόμενο διάστημα, επιτρέπεται κανονικά ξανά η λειτουργία των καταστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των mall και των εκπτωτικών χωριών με την αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. για επιχειρήσεις έως 500 τ.μ και ενός ατόμου για κάθε επιπλέον 50τ.μ για επιχειρήσεις άνω των 501 τ.μ.

Μάλιστα, δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου 2021 τόσο για τα εμπορικά καταστήματα όσο και για τα πολυκαταστήματα.

Επίσης, σύμφωνα με την ΚΥΑ, επιτρέπεται τις καθημερινές να γίνει χρήση προαιρετικά ενός διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας από τις 07:00 έως τις 21:00.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γνωστοποιήσει τα μεγάλα εμπορικά κέντρα θα λειτουργήσουν από τις 11:00 έως τις 20:00.

Το ωράριο των σούπερ μάρκετ

Την δυνατότητα να ανοίξουν τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου 2021 θα έχουν και τα σούπερ μάρκετ.

Θα μπορούν να λειτουργούν μάλιστα, προαιρετικά, τις καθημερινές με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από τις 07:00 έως τις 22:30.