ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Ανοιχτή η επιλογή με ποιο εμβόλιο θα κάνετε την τρίτη δόση – Από πότε η αναμνηστική δόση μπορεί να γίνει με όλα τα εμβόλια

Στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr μπορούν από σήμερα οι πολίτες να βλέπουν τις εμπορικές ονομασίες των εμβολίων ώστε να επιλέξουν αν θα εμβολιαστούν με Pfizer, Moderna ή Johnson & Johnson.

Συγκεκριμένα, στην Τρίτη δόση μπορείται να επιλέξετε ποιο εμβόλιο θα κάνετε, καθώς, σύμφωνα και με απόφαση του FDA στις ΗΠΑ, εγκρίνεται η πρόσμιξη εμβολίων, το λεγόμενο mix n’ match, για την τρίτη δόση.

Έτσι λοιπόν και στην Ελλάδα, οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν με ποιο εμβόλιο, Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson, θέλουν να κάνουν την αναμνηστική τους δόση.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, από σήμερα, στο emvolio.gov.gr, δίπλα στο εμβολιαστικό κέντρο θα αναγράφεται και το είδος του εμβολίου που διενεργείται, με τον πολίτη να είναι ελεύθερος να επιλέξει όποιο εμβόλιο επιθυμεί.

Προς το παρόν πάντως, οι εμβολιασμοί της τρίτης δόσης γίνονται μόνο με το εμβόλιο της Pfizer, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες θα ανοίξει και η πλατφόρμα για το εμβόλιο της Moderna, που έλαβε πρόσφατα έγκριση για την χορήγησή του ως τρίτη δόση. Στις 5 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για όσους έχουν εμβολιαστεί με Johnson & Johnson, οι οποίοι θα μπορούν να επιλέξουν και τα τρία εμβόλια για την ενισχυτική δόση (Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson).