ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Ανοίγει την Πέμπτη η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση στους ανοσοκατεσταλμένους

Την Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό στους ανοσοκατεσταλμένους, όπως ανακοίνωσε ο  Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η τέταρτη δόση του εμβολίου θα μπορεί να χορηγείται τουλάχιστον τρεις μήνες μετά την τελευταία δόση σε όλους τους ανοσοκατεσταλμένους άνω των 12 ετών. Οπως τόνισε και η  πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου χθες -περίπου ένα χρόνο από την έναρξη τον εμβολίασμών παγκοσμίως- έχει αποδειχθεί πλέον πως τα εμβόλια συμβάλουν στην αποφυγή των θανάτων από την Covid 19.

Οσον αφορά στα παιδιατρικά εμβόλια, ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι έχει ανοίξει ήδη η πλατφόρμα ώστε σε 26 νησιά, πληθυσμού περίπου 1.000 κατοίκων, να μπορούν να κλείσουν ραντεβού σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, ενώ έχει ξεκινήσει και ο εμβολιασμός παιδιών σε νησιά μικρότερα των 1.000 κατοίκων.

Περισσότερα από 750.000 διαθέσιμα ραντεβού υπάρχουν για την αναμνηστική δόση έως 31 Ιανουαρίου, ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους και κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν, καθώς από 1η Φεβρουαρίου το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα λήγει με την συμπλήρωση 7μηνου από την δεύτερη δόση.

Ετσι, όλοι οι πολίτες 18 ετών και άνω θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση έως 7 μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους (δύο δόσεις) και έως 3 μήνες από την διενέργεια του εμβολιασμού τους με εμβόλιο j&j. Ηδη, όπως είπε, 120.000 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού ή έχουν εμβολιαστεί και απομένουν άλλοι περίπου 300.000. Τόνισε μάλιστα ότι αυτοί οι πολίτες έχουν προτεραιότητα για να βρουν ραντεβού εμβολιασμού.