3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει την Τετάρτη η πλατφόρμα για το Market Pass – Η σειρά των ΑΦΜ

Ανοίγει την Τετάρτη η πλατφόρμα για το Market Pass, ένα μέτρο που θα παραμείνει σε ισχύ έως και τον Ιούλιο και με το οποίο θα καλύπτεται το 10% των αγορών νοικοκυριών που πληρούν τα κριτήρια ένταξης.

Οι αγορές που θα εγκρίνονται για Market Pass είναι αυτές που θα πραγματοποιούνται σε σούπερ μάρκετ, καθώς και σε φούρνους, μίνι μάρκετ, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, γαλακτοπωλεία και σε άλλα καταστήματα λιανικής τροφίμων.

Όπως σημείωσε, μιλώντας στο Mega, ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, η πλατφόρμα του Market Pass θα ανοίξει την Τετάρτη, ενώ «η διαδικασία θα γίνει τμηματικά, βάσει ΑΦΜ, σε δύο ημέρες. Την πρώτη ημέρα θα είναι διαθέσιμη για τους πολίτες των οποίων οι ΑΦΜ λήγουν από 0 έως 4 (δηλαδή 0, 1, 2, 3, 4), ενώ την επομένη για τους ΑΦΜ με λήγοντα 5, 6, 7, 8, 9» σημείωσε ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, επισημαίνοντας ότι μετά τη δεύτερη μέρα θα είναι δυνατή η υποβολή αίτησης για το Market Pass από όλους τους φορολογούμενους, ανεξαρτήτως ΑΦΜ.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σημείωσε ότι την Τετάρτη αναμένεται να καταγραφεί «νέο ρεκόρ υποβολής αιτήσεων, με 1 εκατ. αιτήσεις την ημέρα. Αυτός είναι ο στόχος, το επίτευγμα που θέλουμε να φτάσουμε».

Όπως εξήγησε, η υποβολή γίνεται σε δύο ημέρες, ώστε να εξυπηρετηθούν τάχιστα οι πολίτες.

Για το Market Pass «δεν χρειάζεται κανένα δικαιολογητικό, όπως ακριβώς συνέβη και στο Fuel Pass. Είναι εξαιρετικά σημαντικό σε κάθε προσπάθεια που κάνουμε».

Σύμφωνα με τον Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο, οι πολίτες θα πρέπει απλώς να κάνουν την αίτηση και το μόνο που θα χρειάζεται είναι η συμπλήρωση των κωδικών Taxisnet. Η πλατφόρμα στη συνέχεια θα αντλεί αυτόματα τα στοιχεία που χρειάζεται (εισοδήματα κ.λπ.).