ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Ανοιγοκλείνουν τα σχολεία στις Σπέτσες! «Μπέρδεμα» λόγω κορωνοϊού

Ένα απίστευτο… μπέρδεμα έχει δημιουργηθεί στις Σπέτσες με τον δήμαρχο του νησιού να βάζει, την Πέμπτη, «λουκέτο» σε όλα τα σχολεία του νησιού για σήμερα Παρασκευή, ενώ, λίγες ώρες μετά, με παρέμβαση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, αποφασίστηκε να παραμείνουν ανοιχτά!

Ανάμεσα στους δήμους που προχώρησαν στην αναστολή μαθημάτων με φυσική παρουσία και εκείνος των Σπετσών, μια απόφαση που έχει ανοίξει κύκλο αντιπαράθεσης.

Λίγες ώρες αφότου η δημοτική αρχή αποφάσισε το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων, άρχισαν τα προβλήματα και οι αντιδράσεις.

Ειδικότερα, ο διευθυντής του Γυμνασίου Σπετσών, μετά την ανακοίνωση του δημάρχου, Παναγιώτη Λυράκη, για ακύρωση των δια ζώσης παραδόσεων λόγω των πολλών μολύνσεων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία προανήγγειλε τη λειτουργία της μονάδας για την Παρασκευή, αγνοώντας έτσι τη γενική απόφαση.

«Το Γυμνάσιο Σπετσών θα λειτουργήσει κανονικά. Παρακαλείσθε να κάνετε self test», γράφει η ανακοίνωση του διευθυντή Γυμνασίου που έρχεται σε αντίθεση με τα μέτρα πρόληψης τα οποία ενεργοποίησε ο Δήμος ώστε να αποφευχθεί η μεγαλύτερη διασπορά της νόσου Covid-19 στην κοινότητα.

Το ίδιο συνέβη και με το Λύκειο Σπετσών το οποίο επικαλείται απόφαση του διευθυντή της Δευτεροβαθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά σύμφωνα με την οποία, το σχολείο πρόκειται να λειτουργήσει κανονικά σήμερα.