ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Άνοιξαν οι πρώτες πλατφόρμες καταστημάτων για Click away – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Άνοιξαν οι πρώτες ηλεκτρονικές πλατφόρμες καταστημάτων για παραγγελίες με την μέθοδο του click away, ωστόσο ακόμη δεν ορίζουν ραντεβού παραλαβής προϊόντων με τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ ήδη τουλάχιστον τρεις μεγάλες αλυσίδες παιχνιδιών και με είδη γραφείου, σπιτιού και ηλεκτρονικών, άνοιξαν τις παραγγελίες τους ενεργοποιώντας στα e-shops τους την επιλογή για παράδοση στο κατάστημα.

Οι click away αγορές θα ξεκινήσουν από αύριο Κυριακή και αναμένεται άμεσα να δημοσιευθεί η σχετική απόφαση στο ΦΕΚ που θα ορίζει όλες τις λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσουν.

Παράγοντες της αγοράς αναμένουν να πάρουν από αύριο «φωτιά» οι τηλεφωνικές παραγγελίες στα μικρά καταστήματα της γειτονιάς. Ερώτημα παραμένει τι θα γίνει με τις πληρωμές μέσω POS εάν το κατάστημα δεν έχει ασύρματο POS καθώς απαγορεύεται η είσοδος των πελατών μέσα στο κατάστημα.

Ειδικά για αυτά τα καταστήματα τα οποία δεν έχουν e-shop οι συναλλαγές θα γίνονται με «ενδιάμεσο» την πλατφόρμα e-katanalotis μέσω της οποίας θα αποστέλλεται δωρεάν και το SMS της αγοράς στους καταναλωτές χωρίς να επιβαρύνεται η επιχείρηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι καταναλωτές θα μεταβαίνουν στα καταστήματα με προκαθορισμένο ραντεβού για να παραλάβουν τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Θα δοθεί χρονικό περιθώριο μία ώρα πριν και μια ώρα μετά το καθορισμένο ραντεβού προκειμένου να φτάσουν στο κατάστημα και να επιστρέψουν στο σπίτι τους, αλλά η παραμονή τους έξω από το κατάστημα δεν θα μπορεί να ξεπερνά κατά προσέγγιση τα 10 λεπτά.

Πηγή: skai.gr