3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

«Άνοιξε» η Μύκονος! Ποια νησιά κινδυνεύουν να «κλείσουν»!

Παύουν να ισχύουν από σήμερα τα ειδικά περιοριστικά μέτρα που είχαν ληφθεί για τη Μύκονο στις 17/7 λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στο νησί.

Εκτός από τη Μύκονο ωστόσο, στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκονται και άλλα νησιά λόγω της επιδημιολογικής εικόνας που παρουσιάζουν.

Ένα από αυτά είναι η Πάρος όπου εφαρμόζεται ένα νέο «μοντέλο» μέτρων με εντατικούς ελέγχους σε καταστήματα όπου παρατηρείτο έντονος συνωστισμός. Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα επιβλήθηκαν πρόστιμα των 2.000 ευρώ και κλείσιμο επτά ημερών, σε 8 νυχτερινά καταστήματα, επτά στην Πάρο και ένα στην Αντίπαρο, όπου εντοπίστηκαν όρθιοι πελάτες, ενώ σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο αυξάνεται στα 20.000 ευρώ και 15 ημέρες λουκέτο.

Τα επόμενα νησιά που φαίνεται να «κοκκινίζουν» είναι η Σαντορίνη, Ρόδος, Κρήτη και έπονται Ζάκυνθος και Κέρκυρα, με την αρμόδια επιτροπή να κρίνει τις επόμενες ημέρες αν και σε αυτά είναι απαραίτητη η λήψη περιοριστικών μέτρων… τύπου Μυκόνου ή ένα μοντέλο με αυστηρούς ελέγχους και πρόστιμα σε κέντρα διασκέδασης με συνωστισμό και όρθιους.